Ciocolata neagră are proprietăți benefice, iar medicii și nutriționiștii o recomandă ca pe un dulce sănătos. Nu doar că nu îngrașă, dar ajută organismul să fie mai sănătos și mai energic.
Ca regulă general valabilă, orice aliment se consumă moderat. Orice exces se va reflecta ulterior în starea de sănătate.
Aceasta este un ingredient bogat în antioxidanți, însă atenție mare. Este important ca ciocolata să fie de calitate și cu peste 70% cacao.
Acest tip de ciocolată este foarte bun pentru sănătate. Și există și porția ideală, care ne poate aduce multiple beneficii. Medicii s-au oprit la 12 g pe zi, considerând că acesta este aportul ideal pe care să îl aducem corpului din ciocolata neagră și ne va da energie, potrivit livestrong.com.
Ciocolata neagră consumată în acest mod reglează tensiunea arterială și scade riscurile de a face boli de inimă sau diabet. De asemenea, stimulează circulația sângelui în organism. Găsim în ciocolata neagră o sumedenie de vitamine și minerale:
Magneziu: Previne diabetul de tip 2, tensiunea arterială mare și bolile de inimă
Fier: Previne carența de fier, care duce la anemie
Cupru: previne accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni cardiovasculare
Cantitatea de antioxidanți care se găsește în ciocolata neagră este de 8 ori mai mare decât cea regăsită în căpșuni.
Și nu în ultimul rând, ciocolata ne dă o stare de bine și ne stimulează energia și buna dispoziție, fiind ideală pentru cei care se confruntă zilnic cu stresul.
Ciocolata conţine teobromină, o substanţă asemănătoare cafeinei, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central. De aceea, ciocolata nu este recomandată, sub nicio formă, copiilor cu vârsta sub 3 ani sau celor care prezintă ADHD (sindrom de hiperactivitate şi deficit de atenţie).
Şi femeile care alăptează este bine să se abţină de la consumul de ciocolată, mai ales cea cu un conţinut bogat de cacao, deoarece substanţa psiho-stimulantă poate trece în laptele matern.
Tot din cauza efectului stimulant asupra sistemului nervos central, ciocolata nu ar trebui să intre în dieta persoanelor predispuse la insomnii, iar din acest punct de vedere, nicidecum nu ar trebui consumată după-amiază şi seara.
După reexaminarea avizului său inițial, Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA (CHMP) a…
Pe 15 noiembrie 2024, Luna Plină în Taur aduce schimbări majore în destinul zodiilor, fiind…
Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 - 20 noiembrie. Perioada 15-20 noiembrie aduce…
Progres revoluționar în tratamentul cancerului pulmonar: Combinația de medicamente care oprește avansarea bolii cu peste…
Cum arată negii cancerigeni. Negii genitali sunt mai mult decât simple excrescențe ale pielii sau…
Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru a îmbunătăți șansele de tratament eficient și supraviețuire.…