Din cuprinsul articolului
Ciocolata neagră este bună pentru sănătate? Ciocolata este un tip de bomboane făcute din fasolea plantei de cacao. Boabele de cacao sunt recoltate, curățate, prăjite și decojite, după care sunt denumite plute de cacao.
Plicurile de cacao sunt apoi măcinate și rafinate pentru a produce lichior de cacao, care poate fi utilizat pentru fabricarea prafului de cacao și a ciocolatei. Lapte, zahăr și alte ingrediente sunt apoi adăugate la un al doilea proces de rafinare pentru a produce ciocolată.
Ciocolata neagră conține diferite componente active, cum ar fi antocianidine, proantocianidine și catechine, care contribuie la aroma amară a ciocolatei negre.
Se constată că consumul moderat de ciocolată neagră de 6 porții sau mai puțin pe săptămână reduce riscul de boli coronariene, diabet și accident vascular cerebral.
Cu diferitele sale beneficii nutriționale, ciocolata neagră poate promova sănătatea în următoarele moduri.
Cifrele boabelor de cacao se află în topul celor mai bogate alimente în antioxidanți din punct de vedere al potențialului terapeutic.
Antioxidanții sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a lupta împotriva radicalilor liberi din organism și de a reduce inflamația, care altfel poate duce la boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, tulburările metabolice și diferite tipuri de cancer.
Ciocolata neagră poate ajuta la stimularea vezicii biliare, la inducerea contracțiilor stomacului și la creșterea motilității generale. Aceste efecte pot ajuta la prevenirea stazei vezicii biliare.
Ciocolata neagră și polifenolii săi pot crește, de asemenea, bacteriile intestinale sănătoase și pot reduce inflamația intestinului.
În timp ce cercetările preliminare susțin utilizarea ciocolatei negre pentru sănătatea gastro-intestinală, sunt necesare mai multe studii pentru a stabili efectele acesteia.
Unii dintre polifenolii din ciocolata neagră ajută la producerea de oxid nitric, cunoscut ca un vasodilatator puternic și s-a dovedit că scade tensiunea arterială.
Persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot consuma ciocolată neagră, dar în cantități adecvate. De asemenea, trebuie să fie conștienți de conținutul său inerent de grăsimi și sodiu.
Ciocolata neagră este considerată un afrodiziac. Cu toate acestea, cercetarea umană efectuată pe această temă a fost observativă, făcând această afirmație destul de subiectivă.
Se consideră că compușii azotoși ai cofeinei și teobrominei induc o senzație plăcută. N-aciletanolaminele nesaturate, o altă componentă a ciocolatei negre și a pudrei de cacao, imită canabinoizii.
Conținutul de flavonoizi din ciocolata neagră poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive la persoanele sănătoase și la cei cu tulburări cognitive.
Un studiu a constatat că consumul moderat de ciocolată neagră ajută la creșterea activității creierului, în special în conductele temporo-occipital.
Există rezultate mixte în cercetarea privind efectul ciocolatei negre și pierderea în greutate.
Mirosul ciocolatei negre poate favoriza sațietatea timpurie, scăzând astfel riscul de creștere în greutate.
Flavonoidele găsite în ciocolata neagră s-au dovedit a exercita acțiuni metabolice pentru a ajuta la reducerea depunerii de rezistență la grăsimi și insulină și, prin urmare, pot fi considerate bune pentru pierderea în greutate.
S-a constatat că aportul de ciocolată neagră poate duce la reduceri considerabile ale nivelului colesterolului total și al colesterolului LDL, fără a afecta nivelul colesterolului HDL.
Cu toate acestea, acest efect este de scurtă durată, motiv pentru care ciocolata neagră nu poate servi ca substitut pentru medicamentele standard care scad colesterolul
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…