Din cuprinsul articolului
Pe TikTok, batoanele de ciocolată lipicioase, crocante și încărcate devin virale. Umplute cu umpluturi neobișnuite, cum ar fi patiserie filo, cremă de vanilie sau ceai și biscuiți, aceste batoane de ciocolată groase provin de la Fix Dessert Chocolatier.
„Dedicăm mult timp și efort, și punem multă dragoste în batoanele noastre”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea Fix. Nu este vorba doar de o tabletă de ciocolată, spune ea: „Vrem să creăm o experiență”.
Femeia în vârstă de 38 de ani, care locuiește în Dubai de nouă ani, a lansat brandul în 2021 ca o activitate secundară. Inspirată de poftele ei din timpul sarcinii, antreprenorul britanic egiptean și-a propus să creeze ceva mai mult decât ciocolata „tipică”.
Și s-a dovedit extrem de popular: un videoclip ASMR acum viral al influențatorului alimentar TikTok Maria Vehera care mănâncă o tabletă în mașină a fost vizionat de peste 56 de milioane de ori până în prezent, iar sute de oameni și-au filmat de atunci propriile reacții la tablete sau au creat ghiduri de rețete încercând să le reproducă acasă.
Buzz-ul din jurul brandului a fost „ireal”, spune Hamouda, adăugând că, comenzile zilnice ale Fix au crescut de la o singură cifră la 500.
„Ca să fiu sinceră, nu m-am gândit în niciun moment că acest lucru va deveni global”, spune Hamouda, adăugând că a primit mesaje și răspunsuri video de la oameni din Canada până în Argentina și România. „Este o nebunie ce s-a întâmplat”.
Deoarece batoanele sunt realizate manual – inclusiv desene colorate pictate pe fiecare – există o limită în ceea ce privește cantitatea pe care echipa o poate produce.
„Pentru mine, este foarte important să mențin calitatea și ingredientele produselor noastre”, spune ea, adăugând că secretul batoanelor sale este matrița pe care o folosește pentru a da formă ciocolatei și a introduce umplutura.
O parte din farmecul batoanelor Fix constă în denumirile creative, pe care soțul lui Hamouda le inventează, și în aromele specifice Orientului Mijlociu, cum ar fi curmalele, karak (un amestec de ceai condimentat) și knafeh, un desert arab tradițional preparat din produse de patiserie mărunțite, fistic, brânză dulce și sirop.
Populația internațională a Dubaiului, plină de expatriați, a inspirat și unele dintre arome, cum ar fi „Mind your own Buiscoff”, un baton de ciocolată albă umplut cu cremă de brânză Lotus crocantă, sau „Cereously Chewsy”, o bucată de ciocolată cu lapte umplută cu prăjituri Nutella fudge, cremă și cereale.
FIX – care înseamnă „freaking incredible experience” – este disponibil în prezent doar în Dubai. Iar cu atenția internațională, acest lucru a devenit o mare problemă.
„A ține pasul cu cererea a fost cu siguranță o provocare”, spune Hamouda.
De când videoclipul a început să fie la modă în luna februarie a acestui an, compania s-a extins, de la Hamouda și soțul ei, care lucrau în casa lor, la o echipă de 10 persoane într-o bucătărie închiriată.
Tabletele de ciocolată de 200 de grame, care se vând cu 20 de dolari bucata, sunt disponibile numai prin intermediul serviciului de livrare de alimente Deliveroo, vânzările fiind lansate zilnic la ora 17:00. Hamouda spune că, în limita a 500 de comenzi pe zi, acestea se epuizează de obicei în câteva minute.
Deși aceasta ar putea fi o problemă de invidiat, Hamouda spune că au existat reacții negative online, clienții plângându-se de raritatea batoanelor și criticând hype-ul ca fiind un truc de marketing.
Prepararea este simplă: cataiful se rumenește în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic. Cofetăriile din România au introdus și ele versiuni proprii, permițând astfel publicului să se bucure de această delicatesă exotică.
Ingrediente pentru rețetă:
În timp ce cataiful se rumenește ușor în unt, ciocolata se topește la abur sau în cuptorul cu microunde. Acest desert elegant și savuros a captat imaginația iubitorilor de dulciuri din întreaga lume, iar versiuni locale pot fi găsite acum în diverse cofetării din România.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…