Sari la conținut

Cine poate apela la un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai eficientă, naturală și durabilă soluție existentă pentru înlocuirea unui dinte sau a dinților lipsă. Deși este o procedură nedureroasă, cu rezultate incomparabil mai bune decât alternativele, nu toate persoanele se pot supune unei astfel de intervenții.

            Candidatul ideal

Tratamentul cu implanturi este contraindicat în cazul persoanelor cu boli cronice, care sunt diagnosticați cu SIDA, care suferă de diabet zaharat sau care prezintă probleme cardiace severe și anumite afecțiuni ale sângelui. Reușita acestei intervenții depinde în mare măsură de cantitatea și calitatea osului receptor, poziția sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior.

”În cazul implantului dentar, este foarte important să evaluăm atent istoricul medical al pacientului, să facem un set de radiografii speciale si analize de sânge. Abia după ce ne asigurăm că rezultatele sunt bune, putem pregăti persoana pentru procedura de implant dentar”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatog, specialist ortodonţie şi ODF.

Vârsta nu este un impediment. Atît timp cât persoana este sănătoasă și analizele o recomandă pentru o astfel de intervenție, procedura poate fi realizată cu succes.

           La ce ne putem aștepta?

Cele mai frecvente temeri în ceea ce privește realizarea unui implant dentar au legătură cu durerea, prețul foarte ridicat aferent unei astfel de proceduri precum și teama că stilul de viață va suferi modificări majore.

Este bine de știut faptul că acest tip de procedură se realizează sub anestezie locală, fără nicio senzație de durere. Persoanelor care suferă de anxietate, li se poate administra intravenos o substanță medicamentoasă care generează o stare de relaxare și calm.

Un ușor disconfort se poate resimți în perioada de vindecare, timp în care celulele osoase se atașează de suprafața implantului, pentru a reda în final o dantură care arată și se simte natural.

Costul unei astfel de intervenții garantează calitatea actului medical.

”În momentul în care o persoana se decide să apeleze la tratamentul cu implant dentar, trebuie să țină cont în primul rând de raportul calitate – preț. Medicii stomatologi care țin la calitatea actului medical, vor alege doar implanturile cele mai sigure recunoscute la nivel internațional, care au un preț de achiziție mai ridicat. Este important de reținut faptul că vorbim de o investiție pe termen lung, cu efect vizibil în îmbunătățirea dicției și reproducerea cât mai exactă a capacității naturale de a mușca și mesteca”, a mai declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatog, specialist ortodonţie şi ODF .

Implantul dentar îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Pe lângă faptul că ajută la recuperarea unei danturi complet funcționale, oferă și o siguranță de sine prin redarea unei danturi armonioase.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel