Cine nu ar trebui să mănânce carne de miel. Este interzis în aceste BOLI!

Nelipsită de pe mesele românilor în perioada Paștelui, carnea de miel are un conținut bogat de nutrienți, în special fier, proteine și acizi grași Omega 3. Totuși, acest tip de carne nu este recomandat tuturor.

Potrivit articolului din EL ESPAÑOL, carnea de miel este cea care conține cele mai multe grăsimi, după rață. Partea proastă este că grăsimile conținute în carnea roșie nu sunt sănătoase, deoarece majoritatea sunt saturate și, prin urmare, contribuie la creșterea nivelului de colesterol rău – cunoscut și sub numele de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL) – din sângele nostru.

Nivelurile ridicate de colesterol în sânge, sau hipercolesterolemia, reprezintă unul dintre cei mai bine cunoscuți și mai îngrijorători factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Din acest motiv, carnea de miel este o carne care trebuie consumată la ocazii speciale, cum ar fi, în acest caz, Paștele. Cu toate acestea, ea poate fi ușor înlocuită cu un fel principal pe bază de pește, care oferă grăsimi sănătoase pentru inimă.

FOTO: EVZ

Grăsime în cantități uriașe

Tocmai cantitatea mare de grăsime din carnea de miel este cea care face ca aceasta să fie atât de suculentă, deși este influențată și de faptul că este un animal tânăr, după cum explică această pagină a Fundației Spaniole de Nutriție (FEN). În orice caz, procentul de grăsime din carnea de miel variază în funcție de partea pe care o vom consuma, dar există diferențe și între animalele de vârste diferite.

În timp ce umărul de miel are de obicei în jur de 19 grame de grăsime la 100 de grame de greutate, cotletele sau picioarele au 13 grame în aceeași cantitate, după cum explică tehnologul alimentar Beatriz Robles pe Saber Vivir. FEN explică, de asemenea, că mielul de lapte – cel care a fost sacrificat între 30 și 40 de zile – are o cantitate mai mică de grăsime decât exemplarele mai în vârstă.

Cine nu ar trebui să mănânce miel?

Cu toate acestea, persoanele care suferă de gută, colesterol ridicat, boli cardiovasculare sau pancreatită acută sau cronică ar trebui să se ferească de acest tip de carne. Carnea de miel conține purine, substanțe ce formează acid uric în organism. O acumulare excesivă de acid uric și imposibilitatea de a-l elimina conduce la gută și crește probabilitatea apariției pietrelor la rinichi.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: