Cine nu ar trebui să mănânce carne de miel. Este interzis în aceste BOLI!

Nelipsită de pe mesele românilor în perioada Paștelui, carnea de miel are un conținut bogat de nutrienți, în special fier, proteine și acizi grași Omega 3. Totuși, acest tip de carne nu este recomandat tuturor.

Potrivit articolului din EL ESPAÑOL, carnea de miel este cea care conține cele mai multe grăsimi, după rață. Partea proastă este că grăsimile conținute în carnea roșie nu sunt sănătoase, deoarece majoritatea sunt saturate și, prin urmare, contribuie la creșterea nivelului de colesterol rău – cunoscut și sub numele de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL) – din sângele nostru.

Nivelurile ridicate de colesterol în sânge, sau hipercolesterolemia, reprezintă unul dintre cei mai bine cunoscuți și mai îngrijorători factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Din acest motiv, carnea de miel este o carne care trebuie consumată la ocazii speciale, cum ar fi, în acest caz, Paștele. Cu toate acestea, ea poate fi ușor înlocuită cu un fel principal pe bază de pește, care oferă grăsimi sănătoase pentru inimă.

FOTO: EVZ

Grăsime în cantități uriașe

Tocmai cantitatea mare de grăsime din carnea de miel este cea care face ca aceasta să fie atât de suculentă, deși este influențată și de faptul că este un animal tânăr, după cum explică această pagină a Fundației Spaniole de Nutriție (FEN). În orice caz, procentul de grăsime din carnea de miel variază în funcție de partea pe care o vom consuma, dar există diferențe și între animalele de vârste diferite.

În timp ce umărul de miel are de obicei în jur de 19 grame de grăsime la 100 de grame de greutate, cotletele sau picioarele au 13 grame în aceeași cantitate, după cum explică tehnologul alimentar Beatriz Robles pe Saber Vivir. FEN explică, de asemenea, că mielul de lapte – cel care a fost sacrificat între 30 și 40 de zile – are o cantitate mai mică de grăsime decât exemplarele mai în vârstă.

Cine nu ar trebui să mănânce miel?

Cu toate acestea, persoanele care suferă de gută, colesterol ridicat, boli cardiovasculare sau pancreatită acută sau cronică ar trebui să se ferească de acest tip de carne. Carnea de miel conține purine, substanțe ce formează acid uric în organism. O acumulare excesivă de acid uric și imposibilitatea de a-l elimina conduce la gută și crește probabilitatea apariției pietrelor la rinichi.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

17 minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

48 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: