Sari la conținut

Cine nu ar trebui să mănânce avocado. Poate reprezenta un risc semnificativ pentru aceste persoane

avocado
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Efecte consumului zilnic de avocado

Din cuprinsul articolului

Avocado este unul dintre cele mai populare fructe, o sursă de nutrienți. Adesea prezentat ca un superaliment, acesta a câștigat un respect larg în rândul nutriționiștilor. Cu toate acestea, pentru persoanele cu anumite probleme de sănătate, acest fruct poate reprezenta un risc semnificativ.

Avocado poate interacționa cu anumite medicamente și chiar provoca fluctuații ale unor citiri importante. Iată câteva riscuri pentru sănătate asociate cu consumul de avocado, potrivit publicației Healthdigest, care citează rezultate științifice recente.

Pentru cine este dăunător avocado?

Persoanele cu alergii la latex sunt mai susceptibile de a avea o afecțiune numită sindromul fructelor de latex, care provoacă o reacție atunci când consumă alimente care conțin un anumit tip de proteină care provine din seva arborelui de cauciuc. Avocado este unul dintre aceste produse. Potrivit Asthma and Allergy Foundation of America, între 30 și 50 la sută dintre persoanele alergice la latex, cum ar fi anumite mănuși medicale și produse dentare, pot dezvolta acest sindrom.

Semnele problemei seamănă cu reacțiile alergice tradiționale, inclusiv disconfort cutanat, umflături și dureri abdominale.

Avocado poate interacționa cu anticoagulantele pentru fibrilația atrială. Persoanelor care suferă de fibrilație atrială, o tulburare de sângerare sau care prezintă un risc de formare a cheagurilor de sânge li se prescriu de obicei anticoagulante pentru a preveni formarea acestora. Pentru a funcționa eficient, anticoagulantele reduc efectul vitaminei K în organism, care la rândul său încetinește capacitatea sângelui de a se coagula.

Deși avocado în sine nu este cel mai bogat dintre toate fructele în vitamina K, o porție de 100 de grame de avocado conține 18% din doza zilnică.

Potasiul din avocado poate fi dăunător pentru persoanele cu afecțiuni renale. Persoanele cu afecțiuni renale avansate au dificultăți în filtrarea potasiului. Acest lucru poate face ca acesta să se acumuleze în sânge, ceea ce poate duce la un dezechilibru periculos în organism cunoscut sub numele de hiperkaliemie. Deși afecțiunea în sine nu este foarte frecventă, pacienții cu boală renală avansată sunt „de până la trei ori mai predispuși” să dezvolte această afecțiune.

Avocado conține multe substanțe nutritive, dar poate fi periculos pentru persoanele care țin o dietă săracă în carbohidrați cu lanț scurt, care pot fi greu de digerat pentru unele persoane. Acest lucru poate duce la simptome precum gaze, balonare, constipație, diaree și tulburări generale de stomac.

Tiramina din avocado poate fi cauza migrenelor. Avocado este un declanșator important. Vinovatul este tiramina, un aminoacid din fruct care poate provoca disconfort.

Grăsimile din acest fruct pot agrava arsurile la stomac. Avocado poate fi de vină pentru acel atac neplăcut de reflux acid. Poate fi foarte greu pentru stomacul dumneavoastră dacă aveți boala de reflux gastroesofagian sau GERD. Persoanele care iau medicamente pentru hipertensiune nu ar trebui să mănânce avocado. Deoarece avocado este bogat în potasiu, persoanele care iau beta-blocante sau inhibitori ACE ar trebui să evite consumarea acestuia în cantități mari.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel