Persoanele care consumă cartofi prăjiţi de două sau mai multe ori pe săptămână riscă să moară mult mai devreme faţă de cei care nu au acest obicei culinar, informează un nou studiu.
,,Consumul de cartofii prăjiţi a crescut la nivel mondial,” avertizează dr. Nicola Veronese, principalul autor al studiului. Însă acesta declară că, în cazul consumului de cartofi care nu sunt preparaţi astfel, nu a fost descoperită aceeaşi creştere a riscului mortalităţii.
Expertul şi colegii săi au urmărit evoluţia a 4.440 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani de-a lungul unei perioade de 8 ani pentru a studia osteoartrita. Însă, echipa a decis să schimbe scopul cercetării şi să analizeze consumul de cartofi al participanţilor, informează Fox8.
Veronese afirmă că sunt foarte puţine cercetări privind riscurile consumului de cartofi prăjiţi, deşi sunt consideraţi nesănătoşi.
Vârsta sau sexul participanţilor nu au influenţat rezultatele, însă au demonstrat că bărbaţii şi tinerii sunt cei care consumau cel mai des cartofi prăjiţi.
Principalul pericol atunci când consumăm alimente bogate în amidon sunt acrilamidele. ,,Putem reduce consumul de acrilamide prin fierberea sau gătirea la abur a produselor bogate în amidon,” a afirmat Stephanie Schiff, nutriţionist.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…