Persoanele care consumă cartofi prăjiţi de două sau mai multe ori pe săptămână riscă să moară mult mai devreme faţă de cei care nu au acest obicei culinar, informează un nou studiu.
,,Consumul de cartofii prăjiţi a crescut la nivel mondial,” avertizează dr. Nicola Veronese, principalul autor al studiului. Însă acesta declară că, în cazul consumului de cartofi care nu sunt preparaţi astfel, nu a fost descoperită aceeaşi creştere a riscului mortalităţii.
Expertul şi colegii săi au urmărit evoluţia a 4.440 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani de-a lungul unei perioade de 8 ani pentru a studia osteoartrita. Însă, echipa a decis să schimbe scopul cercetării şi să analizeze consumul de cartofi al participanţilor, informează Fox8.
Veronese afirmă că sunt foarte puţine cercetări privind riscurile consumului de cartofi prăjiţi, deşi sunt consideraţi nesănătoşi.
Vârsta sau sexul participanţilor nu au influenţat rezultatele, însă au demonstrat că bărbaţii şi tinerii sunt cei care consumau cel mai des cartofi prăjiţi.
Principalul pericol atunci când consumăm alimente bogate în amidon sunt acrilamidele. ,,Putem reduce consumul de acrilamide prin fierberea sau gătirea la abur a produselor bogate în amidon,” a afirmat Stephanie Schiff, nutriţionist.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…