Categories: Stil de viaţă

Cinci super-alimente cu puteri vindecătoare

Nutriţia joacă un rol important în prevenţia bolilor, iar alimentele pe care le consumaţi mai rar pot fi deosebit de valoroase. Migdalele, de exemplu, previn bolile inimii, iar smochinele sunt eficiente în digestie.

1
Migdalele – îmbunătăţesc memoria
Persoanele care consumă migdale au un nivel mai ridicat de colecistochinină, un hormon care grăbeşte senzaţia de saţietate, arată un studiu publicat în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică“. Alte cercetări au arătat că aceste fructe contribuie la îmbunătăţirea memoriei, feresc de boli precum Alzheimerul şi afecţiunile cardiovasculare. Specialiştii spun că au efectul unor statine (molecule care micşorează nivelul colesterolului).

2
Sparanghelul – creşte acţiunea insulinei
Acest aliment conţine inulină, un carbohidrat care nu este digerat, dar care poate furniza bacterii benefice intestinului gros. Mai mult, asparagina, o substanţă găsită în sparanghel, ajută corpul să transpire. Un studiu publicat în „Jurnalul Britanic de Medicină“ a arătat că extractul din sparanghel creşte semnificativ acţiunea insulinei, acel hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. O porţie de sparanghel zilnic asigură necesarul de folaţi, adică de vitamina B. Folaţii reduc nivelul de homocisteină, o substanţă din sânge, care, în cantităţi mari, creşte riscul apariţiei bolilor de inimă.

3 Conopida – proprietăţi anticancerigene
Conţine un compus numit indol-3- carinol (13C), care are proprietăţi anticancerigene. Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că un alt compus chimic din conopidă, numit sulforafan, este benefic pentru combaterea cancerului de plămâni ori prostată. Cel puţin aşa s-a dovedit în studiile făcute pe animale. De asemenea, artrita reumatoidă poate fi combătută cu ajutorul acestei legume. Nu în ultimul rând, biotina, o vitamină solubilă din conopidă, este eficientă în combaterea mătreţii. Consumată înainte de culcare, conopida poate calma ticuri nervoase, precum scrâşnitul din dinţi, în timpul somnului.

4
Ouăle – risc scăzut de boli de ochi
Potrivit unui studiu recent, oamenii care se hrănesc cu alimente bogate în substanţe precum luteina şi zeaxantina au un risc cu 20% mai scăzut de a dezvolta cataractă şi cu 40% degenerescenţă maculară, o boală a ochilor care afectează retina. Ouăle sunt surse bune pentru aceste chimicale. Cei care consumă un ou fiert tare la micul dejun vor asimila mai puţine calorii în restul zilei, deoarece ouăle sunt extrem de hrănitoare, aspect obervat într-un studiu publicat în „Jurnalul Amercian de Nutriţie“.

5
Smochinele – întârzie absorbţia zahărului în sânge
Sunt bogate în fibre, care întârzie digestia şi absorbţia zahărului în sânge. Conţin o substanţă care ajută la prevenirea bolilor de piele şi a unor forme de limfoame.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: