Sari la conținut

Cinci simptome puțin cunoscute ale cancerului intestinal pe care ar trebui să le verifici urgent

cancer intestinal
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro
Cancer intestinal declanșat de la o băutură

Britanicilor li se reamintesc cinci semne mai puțin frecvente de cancer intestinal pe care le pot detecta dacă sunt îngrijorați de sănătatea lor.

Cancer Research a declarat că există peste 40 000 de cazuri noi de cancer de intestin în Marea Britanie în fiecare an, conform unei medii din 2017 până în 2019. Supraviețuirea cancerului de intestin a „mai mult decât dublat în ultimii 50 de ani în Marea Britanie”, a declarat organizația de caritate, dar boala este încă al patrulea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie și poate reprezenta un risc grav și adesea mortal pentru sănătatea persoanelor care sunt diagnosticate cu acesta.

Cancerul de intestin poate apărea printr-o serie de simptome și ar trebui să vă adresați întotdeauna medicului dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat, în special dacă aveți unii dintre indicatorii cei mai comuni, cum ar fi sânge în scaun. Dar există și alte simptome mai puțin frecvente, deci care sunt acestea?

Anemia

Anemia apare atunci când nu există suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta oxigenul în organism. Aceasta poate duce la oboseală și oboseală musculară.

Bowel Cancer UK a declarat: „Dacă vă simțiți foarte obosit tot timpul (oboseală), dar nu știți de ce, este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie, astfel încât să vă poată ajuta să găsiți cauza. Această oboseală poate fi cauzată de o lipsă de globule roșii sănătoase în organism, cunoscută sub numele de anemie. Dacă aveți anemie, este posibil să vă simțiți foarte obosit și pielea dumneavoastră poate păli.”

Transpirații nocturne

Transpirațiile nocturne pot fi un simptom al anumitor tipuri de cancer. Healthline a spus: „Luați în considerare consultarea unui medic dacă transpirațiile nocturne apar în mod regulat și vă perturbă obiceiurile de somn, mai ales dacă prezentați febră, pierdere inexplicabilă în greutate sau alte simptome.”

Tenesmus

Tenesmusul este un posibil simptom al cancerului intestinal și unul care poate fi deosebit de inconfortabil. Macmillan Cancer Support a explicat: „Tenesmusul este senzația că trebuie să mergeți la toaletă, dar intestinul este gol. Acesta poate implica încordare, durere și crampe. Poate fi cauzat de crampe (spasme) în mușchii care stimulează intestinul.”

Organizația de caritate a explicat că tenesmul poate fi uneori un simptom al unei alte probleme, cum ar fi constipația, o infecție sau o excrescență necanceroasă în intestin.

Prolapsul rectal

Prolapsul rectal apare atunci când există „un sprijin insuficient al rectului, iar acest lucru duce la căderea rectului în afara pasajului posterior”, potrivit University Hospitals Plymouth NHS Trust.

Trustul a declarat că problema afectează aproximativ 2,5 persoane la 100.000 în Marea Britanie și afectează cel mai mult femeile în vârstă. Simptomele includ o umflătură care iese din anus și „este posibil să observați durere, constipație și sângerare din pasajul posterior”.

Durere

Ar trebui să spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră dacă aveți dureri sau disconfort pe care nu le puteți explica. NHS Inform a declarat că „durerea abdominală este de obicei rezultatul a ceva ce ați mâncat” și că majoritatea persoanelor cu astfel de simptome nu au cancer intestinal. Este mai puțin frecvent ca durerile de stomac și intestine să însemne cancer intestinal, dar se știe totuși că se întâmplă.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel