Din cuprinsul articolului
Potrivit experților în piele de la Absolute Collagen, o scădere a estrogenului din cauza menopauzei poate duce la modificări ale pielii.
Se spune că o scădere a hormonului estrogen duce la mai puțin colagen în piele, ceea ce înseamnă că semnele îmbătrânirii vor deveni mai evidente.
Experții au dezvăluit: „Colagenul este o componentă majoră a ligamentelor și țesutului conjunctiv, oferind suport structural și rezistență.
Așadar, această pierdere poate avea un impact semnificativ asupra aspectului și texturii pielii tale.”
Vă puteți aștepta să vedeți mai multe linii fine, riduri, elasticitate redusă a pielii și piele mai ternă, precum și fălci lăsate.
Un alt indiciu posibil ca treci prin schimbarea naturala este dezvoltarea pielii uscate si mâncărimi.
Experții au spus: „Unul dintre cele mai comune simptome ale pielii pentru femeile care se confruntă cu menopauză este pielea uscată și mâncărime.
Pierderea de colagen experimentată în timpul menopauzei înseamnă că pielea are o capacitate compromisă de a păstra umiditatea, devenind uscată și vulnerabilă la crăpare și descuamare”.
Pielea poate deveni chiar mai subțire, au observat experții, ceea ce înseamnă că ar putea fi mai susceptibilă la vânătăi sau rupturi ușoare.
Pentru unele femei, acneea ar putea reapărea în momentul menopauzei.
„În timpul menopauzei, nivelul pH-ului pielii tale se poate schimba”, au spus experții.
„Acest lucru provoacă perturbarea microbiomelor benefice ale florei și faunei de pe piele, ceea ce, la rândul său, poate face pielea mai predispusă la mâncărime, erupții cutanate și iritații generale.”
Persoanele care suferă de afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, rozacee sau eczeme, pot constata că afecțiunile pielii lor se agravează în aceste perioade.
Deși toate acestea pot apărea în timpul perimenopauzei, rețineți că poate dura un deceniu pentru ca o femeie să treacă prin schimbarea completă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…