Cinci semne care dezvăluie că plămânii tăi sunt în pericol. Care este cel mai alarmant simptom?

Cinci semne că plămânii tăi sunt în pericol. „Centrul de control” al respirației, plămânii se asigură că fiecare celulă din corp primește oxigen, în timp ce filtrează aerul pentru a menține poluanții și bacteriile în afara corpului.

Corpul uman are mecanisme de apărare special dezvoltate pentru a proteja plămânii. Totuși, acestea nu sunt suficiente pentru a elimina complet riscul apariției diferitelor boli pulmonare.

Simptom  ce nu are legătură cu sănătatea plămânilor

Infecțiile, inflamațiile sau complicațiile chiar mai grave, cum ar fi dezvoltarea unei tumori canceroase, pot afecta plămânii, provocând unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

1. Umflare, durere și sensibilitate la un picior : Simptomul aparent nu are legătură cu sănătatea plămânilor, dar este caracteristic așa-numitei tromboze venoase profunde, adică existența unui cheag de sânge în picior. Acest cheag se poate rupe în orice moment și poate ajunge la plămâni, provocând o embolie pulmonară. Embolia pulmonară are ca rezultat întreruperea aportului normal de sânge a plămânilor.

BPOC. Afecțiune respiratorie gravă și este a treia cauză de deces în SUA

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.com

2. Dificultăți de respirație: șansele unei infecții pulmonare grave (pneumonie sau bronșită) cresc semnificativ după un virus, mai ales la persoanele cu probleme cronice de sănătate sau cu niveluri crescute de stres. Greutatea severă a respirației este un simptom clasic care apare în acest caz și trebuie evaluat de un medic.

3. Oboseală după o activitate fizică ușoară: activitățile simple de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos sau folosirea scărilor, par brusc mai dificile decât de obicei? Mai ales atunci când această dificultate este combinată cu o tuse cronică sau cu tulburări respiratorii, simptomele pot indica boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). BPOC este o afecțiune respiratorie gravă și este a treia cauză de deces în SUA.

4. Wheezing respirator : Aceasta apare atunci cand aerul circula prin cai respiratorii ingustate. Respiratia suieratoare este semnul ca exista probleme respiratorii. Sunetul specific Wheezingului este mai evident atunci cand are loc expiratia dar poate fi auzit si in momentul inspiratiei.

Wheezingul provine de din pasajele bronhice dar poate fi inclusiv cauza unui blocaj a cailor respiratorii mai mari si poate fi intalnit inclusiv in cazul persoanelor care au probleme ale corzilor vocale, potrivit sfatulmedicului.ro.

5. Hemoptizia: Un simptom foarte alarmant, motiv pentru care nu trebuie trecut cu vederea niciodata. Indiferent de culoarea sângelui (poate fi de la roșu deschis până la maro închis), hemoptizia este un simptom tipic al cancerului pulmonar. Cauze mai inocente care o cauzează sunt leziunile unor mușchi abdominali, bronșita cronică și emfizemul.

Recent Posts

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

22 de minute ago

Avertisment: obiceiul nociv care poate duce la cancer de colon

O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…

52 de minute ago

ANM, în alertă! Lapoviță și ninsori, vremea se va răci brusc

România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…

o oră ago

Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…

2 ore ago

Horoscop 18-25 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. ZODIILE norocoase

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…

2 ore ago

Cum influențează IQ-ul diagnosticarea ADHD la copii?

Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…

3 ore ago

Citeste si: