Sari la conținut

Cinci remedii naturiste pentru calculii biliari

Calculii biliari (litiaza biliară) sunt compuși din colesterol și alți constituenți ce se găsesc în bilă. Ca dimensiune, pot fi mai mici decât un bob de grâu sau mai mari decât o minge de golf

Boala se manifestă prin dureri violente, mai ales noaptea, dând colică biliară, însoţită de crampe, vărsături bilioase de culoare verde-închis, transpiraţii reci şi febră. Urina devine închisă la culoare din cauza unor pigmenţi şi săruri biliare. În paralel, persistă un prurit generalizat, cu mâncărimi pe tot corpul.

Cinci remedii naturiste:

1. Sucul de lămâie

Bea zeama de la 4 lămâi cu apă, pe stomacul gol, în fiecare zi timp de o săptămână.

2. Ridiche neagră

Se face o cură de 6 săptămâni cu suc de ridiche neagră, astfel: dimineața se bea pe stomacul gol 100 gr suc proaspăt și se crește cantitaea progresiv pe timpul a 3 săptămâni, până se ajunge la 400 gr, apoi se scade în celelalte 3 săptămâni, până se ajunge din nou la 100 gr.

3. Păpădie

Se prepară un decoct din zece linguriţe de rădăcini şi frunze de păpădie la un litru de apă. Se fierbe ceaiul timp de ­două minute, apoi se lasă acoperit zece minute. Zilnic, se bea câte o cană, înaintea meselor principale. Rezultatele după o cură de 14 zile sunt: calmarea durerilor, stimularea secreţiilor bilei şi ficatului şi eliminarea colesterolului, prevenind astfel, formarea altor calculi biliari.

4. Rostopască
Ceaiul de rostopască este indicat în tratamentul bolilor de ficat şi căilor biliare. Infuzia se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă, peste care se toarnă o ceaşcă de apă clocotită. După un sfert de oră se strecoară şi se beau două linguriţe de ceai din trei în trei ore.

5. Ulei de măsline
Terapia se face cu ulei de măsline extravirgin: se amestecă 250 ml de ulei de măsline extravirgin cu 250 ml suc de lămâie. Tratamentul începe seara, iar bolnavul trebuie să ia câte 50 ml de ulei de măsline amestecat cu 50 ml suc de lămâie la un interval de 30 de minute, până se termină licoarea, apoi trebuie să doarmă pe spate până a doua zi.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel