Varza face parte din familia cruciferelor și este extreme de bogată în vitamine. Fie că o consumați crudă sau gătită, această legumă nu ar trebui să vă lipsească din dietă deoarece combate constipația, bolile de inimă și Alzheimerul.
1. Combate constipația
Varza este o sursă importantă de fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos.
2. Reduce durerile articulare
Varza are efect antiinflamator, datorită glutaminei, un compus care se găsește în frunze, și este foarte eficientă în ameliorarea durerilor articulare, febrei și iritațiilor.
3. Scade colesterolul
Prin cantitatea crescută de fibre, varza ajută la scăderea colesterolului. Fibrele absorb excesul de colesterol și acizi biliari din tubul digestiv, ajutând la eliminarea lor prin scaun.
4. Luptă cu cancerul
Consumul regulat de varză are efect anticancerigen datorită antocianilor. Un studiu desfăşurat în China arată că un consum zilnic de legume crucifere (precum varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles) este asociat cu un risc mult mai mic de cancer la sân.
5. Previne Alzheimerul
Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, precum Alzheimerul, datorită vitaminei K și antioxidanţilor, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier