Cinci «otrăvuri albe» din farfurie pe care le consumăm zilnic. Iată motivele pentru care este necesar să renunți la ele

Aceste cinci alimente pe care majoritatea oamenilor le consumă în fiecare zi pot fi foarte periculoase şi dăunătoare pentru sănătate. Pentru a preveni anumite îmbolnăviri, cel mai indicat este să le eviţi complet.

Cele 5 otrăvuri albe

– Orezul alb;

– Sarea rafinată;

– Laptele de vacă pasteurizat;

– Zahărul rafinat;

– Faina albă.

Aceste „otrăvuri albe” conţin foarte puţine substanţe nutritive, proteine şi vitamine, dar în schimb, prezintă un real pericol pentru sănătate.

Consum zilnic al acestor cinci produse creşte îngrijorător de mult riscul de hipertensiune arterială, diabet şi alte boli cronice. De exemplu, s-a dovedit că persoanele care consumă orez alb de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu până la 17% mai crescut de a se îmbolnăvi de diabet.

Laptele de vacă pasteurizat

Singurul avantaj al procesului de pasteurizare este că prelungeşte perioada de valabilitate a laptelui. Însă marele dezavantaj este acela că prin procesul de pasteurizare se elimină şi toate enzimele benefice, vitamina A, vitamina C, vitamina B6 şi vitamina B12.

Prin pasteurizare sunt omorâte şi bacteriile benefice prezente în laptele crud, dintre care cele mai importante sunt Lactobacillus acidophilus. Mai mult, elimină aproximativ 20% din iodul existent în mod natural în laptele crud, ceea ce, printre altele, te poate predispune la probleme de constipaţie.

În plus, laptele obţinut în ferme intensive este plin de hormoni şi antibiotice cu care sunt injectate animalele.

Orezul rafinat

Pericolul principal constă în faptul că rafinarea orezului alb include o etapă de procesare prin care se îndepărtează stratul exterior şi germenii boabelor de orez. Este important de ştiut că orezul alb poate creşte în mod semnificativ nivelul glicemiei serice, un factor de risc important pentru diabetul zaharat.

Faina albă rafinată

Făina albă conţine doar o cantitate mică din substanţele nutritive conţinute de boabele neprocesate. Astfel, tratamentele chimice suplimentare la care este supus grâul din care se obţine faina albă contaminează produsul finit cu alloxan, o substanţă utilizată pentru a induce în mod deliberat boli diabetice în populaţiile de şoareci de laborator.

În plus, acest compus generează cantităţi uriaşe de radicali liberi la nivelul celulelor beta pancreatice, care ajung să fie distruse.

Zahărul rafinat

Zahărul alb este o substanţă chimică extrasă din surse vegetale precum trestia de zahăr sau sfecla de zahăr, dar din sucul colectat se elimină prin procesul de rafinare proteinele, fibrele alimentare şi 90% din nutrienţii sănătoşi şi utili trupului.

Iată cum se desfăşoară procesul de extracţie: pentru a îndepărta lichidul din siropul de zahăr se adaugă lapte de var, care generează o reacţie alcalină ce elimină din conţinut aproape toate vitaminele. Apoi se adaugă dioxid de carbon pentru accelerarea etapei de prelucrare cu var, după care lichidul dulce trece prin tuburi care elimină toate impurităţile, potrivit paginii de socializare a Cabinetului terapie BOWEN Hunedoara-Deva.

Mai urmează încă un tratament, de data aceasta cu sulfat de calciu, după care zahărul este albit cu acid sulfuric! Iată de ce nu putem considera zahărul alb un aliment! Nu are proteine, vitamine, minerale, nu are enzime, nici microelemente, nici fibre, nici grăsimi, aşa că nu aduce niciun beneficiu nutritiv.

Sarea rafinată

Sarea rafinată este în esenţă clorură de sodiu şi nimic mai mult, care creşte în special riscul de boli cardiovasculare. Potrivit medicilor, consumul acestui tip de sare te predispune la hipertensiune arterială şi probleme asociate acestei maladii.

La sarea de masă este adăugat iod, însă extrem de puţine persoane, care locuiesc în anumite zone geografice precise, au de fapt nevoie de suplimentarea acestui mineral. Restul oamenilor sunt afectaţi de acest surplus de iod pe care îl aduc în organism odată cu sarea de masă.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

7 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

8 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

9 ore ago

Citeste si: