Sari la conținut

Cinci obiceiuri proaste care îți distrug rinichii

Rinichii ajută la eliminarea excesului de apă din organism și a toxinelor. In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare.
Ca rinichii să funcționeze corect e indicat să evitați obiceiurile dăunătoare, precum cele enumerate mai jos
Nu bei destulă apă
Deshidratarea este factorul care afectează cel mai mult rinichii. Activitatea principală a rinichilor este de a drena deșeurile metabolice și excesul de apă din organism. Atunci când nu vă hidratați în mod corespunzător, fluxul sanguin renal scade, și in cele din urma va conduce la acumularea de toxine în sânge.
Nu urinezi la timp
Un obicei pe care foarte mulți dintre noi îl au, ce este drept, din diverse motive, este acela de a întîrzia urinarea. Când vezica stă plină mult timp, pot apărea diverse complicații ale tractului urinar. Hipertrofia este un exemplu de astfel de complicație și poate conduce la formarea diverticulilor. Hidronefroza (cresterea presiunii urinei in rinichi) este un alt exemplu care este cauzat de presiunea exercitata asupra rinichilor, ce poate duce in cele din urma la insuficienta renala si chiar la nevoia de dializa.
Mănânci sărat
Metabolizariea sodiului pe care îl consumăm este o altă muncă grea pentru rinichi. Sarea este sursa principală de sodiu. Când consumăm sare în exces vom ține rinichii ocupați în a elimina sodiul, ceea ce poate provoca stres pe termen lung al rinichilor și apariția diverselor boli.
Fumezi
Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, fumatul este dăunător pentru absolut toate organele din corp, inclusiv pentru rinichi. Mai multe studii au arătat că există o strânsă legătură între fumat și bolile de rinichi.
Bei sucuri
Când ți-e sete alegi de multe ori să bei altceva în loc de apă, cum sunt băuturile răcoritoare și sucurile. Multe dintre acestea conțin cofeină. Aceasta mărește tensiunea arterială, iar hipertensiunea pune presiune asupra rinichilor. Potrivit specialistilor, adultii sanatosi pot consuma aproximativ 2-4 cesti de cafea pe zi, nu mai mult.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel