Categories: Stil de viaţă

Cinci motive nebănuite pentru care unele femei nu reușesc să ajungă la orgasm

Orgasmul ajută la reducerea stresului, a depresiei, stimulează circulaţia cerebrală şi chiar ameliorează durerile. Însă numai una din trei femei declară că are orgasm aproape de fiecare dată când face sex.

Cauzele pentru care unele femei nu simt plăcere în pat sunt numeroase şi foarte diferite.

1. Problemele cu circulația

Se ştie de mult timp că, în cazul bărbaţilor, problemele sexuale sunt provocate de cele mai multe ori de o circulaţie proastă. Viagra are efect tocmai pentru că ajută la rezolvarea acestor probleme vasculare.

Cercetătorii cred că şi în cazul femeilor apare această tulburare. Ca şi penisul, clitorisul are nevoie de un bun flux sanguin, spune medicul Graham Jackson, cardiolog la Guy’s and St Thomas’ Hospitals din Londra.

2. Pilulele contraceptive

Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii de la Universitatea Indiana, pe 1.101 femei, a demonstrat că acelea care luau contraceptive aveau mai puţine orgasme şi un apetit sexual mult mai scăzut decât femeile care foloseau contracepţie fără hormoni, de exemplu prezervativele.

Medicul Cynthia Graham, de la Universitatea Southampton, spune că de fapt pilulele scad dorinţa sexuală, femeile fac mai puţin sex, de aceea şi numărul mai scăzut de orgasme. Nu este vorba de o influenţa directă asupra capacităţii de a avea un orgasm.

3. Îmbătrânirea

Femeile mai în vârstă au un nivel mai scăzut de testosteron, hormon responsabil cu orgasmul. Acesta stimulează alţi hormoni esenţiali, cum sunt oxitocina şi dopamina, dar şi oxidul nitric, substanţă care creşte fluxul sanguin în pelvis.

4. Kilogramele în plus

Creşterea în greutate duce la modificări hormonale, scade nivelul testosteronului şi astfel şi plăcerea resimţită în timpul actului sexual. În plus, persoanele obeze suferă de diabet şi afecţiuni cardiace, boli care scad fluxul sanguin spre organele genitale şi spre creier.

5. Antidepresivele

Aceste medicamente, la fe ca şi antipsihoticele, au un puternic efect de inhibare a orgasmului, spune profesorul de psihologie Barry Komisaruk, de la Universitatea Rutgers.

De multe ori tratamentele sunt prescrise fără ca medicul să ţină cont de acest efect secundar. Cele mai multe antidepresive stimulează secreţia de serotonină, dar blochează producerea dopaminei, o altă substanţa esenţială pentru ca o persoană să poată avea orgasm.

Femeile care trebuie totuşi să ia aceste medicamente pot scăpa de efectul secundar nedorit dacă fac exerciţii fizice. Un studiu realizat de Universitatea Texas a arătat că este suficient ca femeile să facă 30 de minute de mişcare intensă de trei ori pe săptămână, pentru a se simţi mai bine alături de partener.

 

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

18 minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

49 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: