Stimularea metabolismului și consumul anumitor alimente sunt arme de bază pentru evitarea îngrășării
Dormi cel puţin şapte ore pe noapte, mănâncă proteine şi bea ceai verde, sunt sfaturile nutriţioniştilor atunci când vine vorba de combaterea kilogramelor în plus.
1. Dormi mai mult
Privarea de somn nu ne afectează doar energia. Ea afectează şi nivelurile de leptină şi grelină, hormonii care reglează apetitul. Oamenii de ştiinţă de la universităţile Stanford şi Wisconsin au demonstrat că cei care dorm doar 5 ore pe noapte îşi scad nivelul de leptină cu 15,5% şi cresc nivelul de grelină cu 14,9%.
2. Păstrează o temperatură scăzută în dormitor
Corpul are, în general, o temperatură de 37 de grade, ceea ce înseamnă că dacă scădem temperatura internă, el va arde mai multe calorii pentru a o creşte la loc.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Humboldt au constatat că un consum zilnic a câte 2 litri de apă rece ca gheaţa poate determina metabolismul să ardă aproximativ 95 de calorii în plus. Mai mult, indivizii care au dormit în camere cu o temperatură de 19 grade Celsius au ars cu 7% mai multe calorii decât cei care au stat în încăperi cu o temperatură de 24 de grade.
3. Bazează-te pe proteine
O masă nu poate fi tocmai hrănitoare şi sănătoasă dacă nu conţine proteine fără grăsimi, susţine White. De ce? Pentru că proteine conţin aminoacizii necesari corpului pentru a determina metabolismul să ardă caloriile şi să dezvolte muşchii.
,,Proteinele «biciuiesc» metabolismul, pentru utilizarea lor cheltuindu-se cam tot atâtea calorii pe cât aduc ele însele. De aceea sunt indicate în curele de slabire, dar nu pe termen lung”, adaugă Corina Zugravu..
Zilnic, propuneţi-vă ca pentru fiecare jumătate de kilogram de masă corporală să consumaţi câte un gram de proteină fără grăsime provenită din surse precum puiul, peştele, ouăle, alunele sau seminţele.
4. Condimentează-ţi meniul
Capsaicina, substanţa responsabilă pentru iuţeala ardeilor şi a condimentelor poate determina corpul să ardă mai multe calorii. Consumul regulat de mâncăruri condimentate poate creşte producţia de căldură a copului şi activitatea din sistemul nervos simpatic (responsabil pentru răspunsul luptă sau fugi şi pentru transpiraţia indusă de condimente) cu aproximativ 50 de calorii pe zi, ceea ce se poate traduce printr-o pierdere a greutăţii de aproximativ 2,5 kg de înregistrată anual.
5. Bea ceai verde
Compusul epigallocatechin-3-gallate (EGCG), care se găseşte în frunzele de ceai verde poate creşte rata metabolică pentru 24 de ore, ducând la o creştere a producţiei de energie prin digerarea grăsimilor. Aşadar, câteva ceşti de ceai vede pe zi pot fi destul de eficiente în arderea caloriilor, dar asta doar dacă alegem ceaiul de calitate care conţine suficient EGCG.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…