Cinci metode naturale prin care vă puteți reduce tensiunea arterială

Potrivit statisticilor OMS , la nivel mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune, iar procentul creşte odată cu intervalul de vârstă : 1 din 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi 5 din 10 persoane, cu vârste peste 50 de ani, au hipertensiune. În România, conform datelor studiului Sephar II, 4 din 10 români suferă de hipertensiune şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru.

Câteva luicruri simple vă pot ajuta să țineți în frâu tensiunea arterială. În afară de renunțarea la fumat, reducere consumului de sare, exercițiile regulate și consumarea multor fructe și legume, mai există câteva recomadări chiar mai ușor de urmat:

1. Mâncați iaurt

Într-un studiu, persoanele care au consumat 170 grame de iaurt de două ori pe săptămână, timp de 14 ani erau cu 31% mai puțin predispuși să dezvolte hipertensiune.

2. Ridicați greutăți

O cercetare a scos la iveală că femeile care făceau exerciții cu greutăți și-au redus cu 5 puncte tensiunea sistolică și cu 9 puncte pe cea diastolică.

3. Beți vin roșu

Vinul roșu nonalcoolic reduce tensiunea arterială (cu 5,8 puncte pe cea sistolică și cu 2,3 puncte pe cea diastolică) în patru săptămâni, potrivit unui studiu recent. Însă orice aliment și băutură bogate în antioxidanți fac același lucru, spune dr. Nieca Goldberg.

4. Bucurați-vă de soare

Cu cât nivelul de vitamina D este mai ridicat, cu atât scade riscul de hipertensiune, arată rezultatele studiului cercetătorilor britanici de la University College din Londra.

5. Petreceți cât mai mult timp cu prietenii

Singurătatea crește cu 3 puncte tensiunea sistolică pe an, potrivit unui studiu din 2010. Luați în serios relațiile sociale”, spune Louise Hawkley, autoarea studiului și cercetător la Universitatea Chicago.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

6 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

26 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

46 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: