Sari la conținut

Cinci metode naturale prin care vă puteți reduce tensiunea arterială

Potrivit statisticilor OMS , la nivel mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune, iar procentul creşte odată cu intervalul de vârstă : 1 din 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi 5 din 10 persoane, cu vârste peste 50 de ani, au hipertensiune. În România, conform datelor studiului Sephar II, 4 din 10 români suferă de hipertensiune şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru.

Câteva luicruri simple vă pot ajuta să țineți în frâu tensiunea arterială. În afară de renunțarea la fumat, reducere consumului de sare, exercițiile regulate și consumarea multor fructe și legume, mai există câteva recomadări chiar mai ușor de urmat:

1. Mâncați iaurt

Într-un studiu, persoanele care au consumat 170 grame de iaurt de două ori pe săptămână, timp de 14 ani erau cu 31% mai puțin predispuși să dezvolte hipertensiune.

2. Ridicați greutăți

O cercetare a scos la iveală că femeile care făceau exerciții cu greutăți și-au redus cu 5 puncte tensiunea sistolică și cu 9 puncte pe cea diastolică.

3. Beți vin roșu

Vinul roșu nonalcoolic reduce tensiunea arterială (cu 5,8 puncte pe cea sistolică și cu 2,3 puncte pe cea diastolică) în patru săptămâni, potrivit unui studiu recent. Însă orice aliment și băutură bogate în antioxidanți fac același lucru, spune dr. Nieca Goldberg.

4. Bucurați-vă de soare

Cu cât nivelul de vitamina D este mai ridicat, cu atât scade riscul de hipertensiune, arată rezultatele studiului cercetătorilor britanici de la University College din Londra.

5. Petreceți cât mai mult timp cu prietenii

Singurătatea crește cu 3 puncte tensiunea sistolică pe an, potrivit unui studiu din 2010. Luați în serios relațiile sociale”, spune Louise Hawkley, autoarea studiului și cercetător la Universitatea Chicago.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel