Sari la conținut

Cinci lucruri pe care trebuie să le știi înainte de epilarea definitivă cu laser

Dacă te-ai săturat de metodele clasice de epilare cum este ceară, aparatele electrice sau lama de râs, atunci da, epilarea definitivă cu laser este soluţia, a treia cea mai cerută procedura noninvazivă la americani, după injectările cu acid hialuronic şi botox.

Când e recomandat să apelezi la epilarea definitivă?

Tratamentele de epilare definitivă sunt recomandate la începutul primăverii, toamna şi iarna.Însă, tehnologia laser a ajuns acum la performanţă de a putea fi folosită chiar şi pe pielea închisă la culoare prin adăugarea unor dispozitive de răcire a pielii şi utilizarea laserelor cu lungime de undă mai lungi, care demontează odată pentru totdeauna mitul conform căruia nu se poate realiza epilare definitivă pe pielea bronzată datorită riscurilor de ardere şi hiperpigmentare.

Cremă de protecţie după tratament?

Dacă tocmai ai realizat un tratament de epilare definitivaşi vrei să mergi la mare să te bronzezi ar fi bine sautilizezi protecţia solară sau să stai mai mult sub umbrelă, măcar 7 zile după efectuarea tratamentului. După această perioadă se recomandă SPF 30.

Epilarea definitivă doare?

În momentul epilării definitive ar trebui să simţi o senzaţie similară cu pişcătura unei benzi de cauciuc pe piele. Durerea va dispărea treptat pe măsură ce firele vor fi mai puţine şi dacă pielea este mai deschisă la culoare.

Nu îţi poţi face o şedinţă pentru tot corpul

Dacă auzi de o oferte unice într-o singură şedinţă sau preţuri comune pentru o singură zonă, ar trebui să te gândeşti mai bine.  Există o anumită cantitate de lumină ce poate fia bsorbita de piele în fiecare sesiune.

Cel mai important… merită?

Cu siguranţă da. Epilarea laser nu-ţi garantează dispariţia părului 100%, dar ceea ce creşte ulterior este aproape invizibil. Iar libertatea şi lipsa grijilor pe care ţi-o oferă un astfel de tratament este într-adevăr de nepreţuit.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel