Categories: Stil de viaţă

Cinci lucruri pe care nu le știai despre înghețată, desertul cu cele mai puține calorii

Îngheţata este unul dintre cele mai nutritive deserturi pe perioada de vară: este hidratantă şi răcoroasă. În plus, majoriatatea sortimenetelor de îngheţată sunt pe bază de lapte şi derivate din lapte, un ajutor util în aportul nostru de calciu.

Acele îngheţate din fructe, sorbeturile, dacă sunt făcute cu suc natural de fructe, aduc aport de vitamine. Sorbetul are şi mult mai puţine calorii”, explică Corina Zugravu, medic primar specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.
Aflaţi mai jos care sunt cele mai sănătoase sortimente de îngheţată, ce ingredient neobişnuit conţine şi care este cantitatea recomandată de medici.

1 Desertul cu cele mai puţine calorii

Îngheţata este un desert mult mai sănătos decât tartele, prăjiturile cu cremă sau alte dulciuri.În funcţie de sortiment, poate avea între 100 şi 400 de calorii. Există însă o capcană: mulţi nu se limitează la o singură îngheţată pe zi, iar caloriile se adună. „Există şi variante de îngheţată care au calorii puţine. Tentaţia este mai mare la cei care cumpără o cutie mare. Dar controlul ţine de fiecare în parte”, adaugă medicul nutriţionist Corina Zugravu.

2 Dă dependenţă

Un studiu publicat de portalul Web MD arată că persoanele care mănâncă îngheţată frecvent nu mai resimt aceeaşi plăcere atunci când consumă acest produs comparativ cu cei care îl mănâncă foarte rar.

3 Provoacă dureri de cap şi facilitează infecţiile

În mod surpinzător, chiar şi un lucru atât de plăcut cum este îngheţata poate cauza migrene. Cum se explică asta? În contact cu căldura din gură, îngheţata rece face ca nervii care controlează circulaţia sângelui să se inflameze. Tensiunea arterială creşte şi astfel apar migrenele. Le puteţi preveni dacă în loc să înfulecaţi, mâncaţi mai încet alimentele foarte reci, inclusiv îngheţata.
Medicul nutriţionist ţine că adauge că nu se face neapărat roşu în gât de la îngheţată. „Poate fi posibil, doar dacă este consumată cu nemiluita. Expunerea bruscă la rece face ca infecţiile să fie mai uşor luate, dar de cei care au deja imunitatea scăzută şi o mănâncă pe nerăsuflate, fără să o aducă la temperatura corpului „, mai atenţionează nutriţionistul Corina Zugravu.

4 Îngheţata pe băţ îngraşă mai puţin decât cea la cornet

În general, o îngheţată pe băţ poate avea între 60 şi 130 de calorii, în timp ce îngheţata la cornet poate ajunge şi la 400 de calorii (şi 13 grame de grăsimi saturate), în funcţie de amestecul şi de toppingul pe care îl alegeţi.

5 Ingredientul secret: o proteină din peşte

Un ingredient mai puţin cunoscut, responsabil de textura cremoasă a îngheţatei, este o proteină din peşte. Aceasta este folosită pentru omogenizare şi previne cristalizarea îngheţatei.

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

5 minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

24 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

44 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: