Categories: Stil de viaţă

Cinci întrebări pe care să le pui medicului înainte să-ți mărești sânii

Daca te-ai hotarat deja sa apelezi la interventia de augmentare mamara, probabil ca te-ai informat si ai citit despre ce implica aceasta procedura. Discutiile cu doctorul tau sunt foarte importante inainte de a intra in sala de operatie. Dr. Dragos Muraru și Dr. Amit Beedasy, medici specialisti chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, precizeaza care sunt cele 5 intrebari despre augmentarea mamara la care ar trebui sa aflam raspunsul inainte de a incepe procedura.

1. Unde ar trebui sa fie plasat implantul mamar?
In timp ce pacienta este operata, se creeaza un buzunar in care se va situa implantul siliconic. Acesta poate fi plasat submuscular sau subglandular, in functie de pacienta.

Subglandular – buzunarul se creeaza în spațiul dintre glanda mamară și mușchi. În acest caz, implanturile mamare sunt situate mai la suprafata, insa nu toate pacientele pot opta pentru aceasta asezare. O conditie esentiala este ca pacienta sa aiba o glanda mamara de dimensiuni mari sau medii, cat si existenta unui tesut subcutanat adipos in cantitate marita, pentru a permite acoperirea implantului. Aceasta operatie poate fi considerata mai usoara, din moment ce nu necesita miscarea muschiului pectoral.

Submuscular – Implantul siliconic va fi plasat sub mușchiul mare pectoral. Se utilizeaza aceasta tehnica mai ales la implanturile mici, insa nu este recomandata pentru a fi folosita in chirurgia estetica, ci mai mult in scopul reconstructiei.

2. Ce se intampla daca dupa interventie nu sunt multumita de rezultat?

Fiecare chirurg are propriile sale politici privind o noua interventie dupa operatia de augmentare mamara. Presupunand o vindecare adecvata dupa interventie, in cazul in care mai este nevoie de o ajustare, se poate ca medicul sa perceapa o taxa redusa desi alte costuri vor ramane neschimbate. In mod ideal, aceste detalii trebuie prezentate inainte de procedura initială. Cea mai buna modalitate de a evita necesitatea unei noi interventii este sa va asigurati ca aveti o relatie onesta cu medicul plastician, ca aveti incredere in expertiza sa profesionala si ca ati discutat amanuntit toate detaliile.

3. Va schimba sarcina si alaptarea forma noilor mei sani?

In timp ce implanturile nu vor fi afectate, pot aparea modificări ale muschilor de la baza sanilor. Cresterea si micsorarea sanilor in timpul sarcinii si alaptarii poate avea ca rezultat un tesut mai slabit, care sa duca la lasarea sanilor. Acest aspect poate fi imbunatatit printr-un lifting al sanilor.

4. Ce fel de incizie voi avea?

Exista 3 tipuri de incizii pe care doctorul le poate face, in functie de conformatia sanului si de preferintele sale. Este cel mai bine sa ii pui aceasta intrebare inainte de interventie, ca sa stii ce tip de incizie vei avea si unde va fi aceasta localizata mai exact.

• incizia inframamară – este o incizie efectuata sub sani. Aceasta incizie ofera un acces facil in timpul interventiei si beneficiul faptului ca, aflata intr-un fald natural al sanului, incizia nu este foarte vizibila.

• incizia periareolară – aceasta incizie se va face la granita inferioară a areolei, in locul unde aceasta se contopeste cu pielea. Aceasta incizie se recupereaza foarte bine si devine foarte putin vizibila, datorita culorii mai inchise a mamelonului.
• incizia transaxilara –aceasta incizie nu este facuta pe san, ci este o incizie in lateralul sanului. Nu poate fi ascunsa atunci cand pacienta ridica bratele in aer, dar este mai putin inestetica pentru san.

5. Cat timp va dura recuperarea?

Pentru fiecare femeie timpul de recuperare este diferit, in functie de nevoile corpului ei, de starea de sanatate si de alti factori personali. Este important sa stiti la ce sa va asteptati dupa interventia de augmentare mamara si sa va intrebati doctorul cat considera ca va dura pana la recuperarea completa. In primele zile nu aveti voie sa va ridicati si sa va asezati in pat sprijinindu-va in maini, este posibil sa aveti nevoie de ajutor. Puteti pune si alte intrebari, cum ar fi: Cand va puteti ridica copiii? Cand puteti sa conduceti din nou? Cand va puteti intoarce la munca?

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

17 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

46 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

56 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: