Micile schimbări în alimentaţie vă pot ajuta să vă păstraţi greutatea sub control şi chiar să ţineţi la distanţă bolile. Vă prezentăm câteva ingrediente pe care dacă le introduceţi în dieta zilnică pot face minuni pentru sănătate:
- Fasolea
Datorită conţinutului ridicat de proteine, fibre solubile şi fier, fasolea este unul dintre cele mai hrănitoare alimente.
- Peştele
Este o sursă importantă de omega 3 şi este indicat să fie consumat o dată, de două ori pe săptămână.
Tonul este o opțiune bună, dar poate fi conţine cantităţi ridicate de mercur. Anșoa și sardinele pe de altă parte, au toate beneficiile peştelui gras, dar au durata de viaţă mai scurte de aceea este mai putin probabil să conţină o cantitate mare de mercur.
- Uleiul de măsline
Cu toţii ştim că uleiul de măsline este benefic, datorită grăsimilor sănătoase care reglează nivelul insulinei şi scade colesterolul. Însă, uleiul de măsline are un rol ăprotector şi împotriva cancerului şi inflamaţiei, datorită conţinutului de polifenoli.
- Cafeaua
Cafeaua ajută la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, reduce riscul de cancer şi luptă împotriva Alzheimerului.
- Migdalele
Toate oleaginoasele sunt sănătoase, însă dintre toate migdalele conţin mai mult calciu şi fibre.
Le puteţi adăuga în salate sau puteţi prepara un lapte de migdale astfel:
Ingrediente:
-o cană şi jumătate de migdale măcinate
-2 linguri cu vârf de susan alb
-2 linguri de miere
-3 cani de apa plată
Mod de prepaprare:
Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează la viteză maximă, circa 2 minute. Se strecoara printr-o sita fina sau tifon (daca aveti un blender puternic, nu ramane foarte mult miez de migdale).
Se serveşte rece sau cu cuburi de gheaţă. Dacă îl pudraţi cu scorţişoară, atunci aveţi un adevărat frappe vegetarian.