Din cuprinsul articolului
Toate fructele sunt pline de vitamine și minerale, însă unele au proprietăți anti-îmbătrânire foarte puternice. Iată câteva exemple:
Merișorul
Conține carotenoide și antocianine, compuși care luptă împotriva radicalilor liberi, una dintre cele mai importante cauze ale îmbătrânirii.
Merișorul este bogat în vitaminele A, B și C și minerale precum calciul, potasiul, fierul, fosforul și magneziul.
Beneficii:
- Menține creierul în formă.
- Previne infecțiile urinare.
- Îmbunătățește vederea.
- Are efect laxativ.
- Detoxifiant.
- Mențin pielea tănără și fermă, de aceea se găsește pe lista de ingrediente a multor cosmetice
Papaya
Beneficii:
- Are efect alcalin și combate aciditatea din organism, una dintre cauzele îmbolnăvirii.
-
Conţinutul său de antioxidanţi este un remediu împotriva diferitor tipuri de cancer, fiind şi un bun energizant.
-
Persoanele cu probleme digestive pot consuma cu încredere acest fruct pentru a scăpa de indigestii sau constipaţii.
-
Previne arsurile solare şi cancerul de piele datorită conţinutului de beta-caroten. Aceasta substanţă se depune la nivelul pielii, având rol protector.
- Întărește sistemul imunitar
Consumul fructului de Papaya scade glicemia, fiind indicat şi diabeticilor.
Struguri
Cand vine vorba de ingrijirea pielii, strugurii sunt cu adevarat o crema antirid…delicioasa! Savuroasele fructe ale toamnei sunt o sursa importanta de flavonoide, antioxidanti puternici ce incetinesc procesul natural de imbatranire si reduc daunele cauzate de radicalii liberi. „In plus, semintele de struguri contin uleiuri hidratante cu proprietati anti-imbatranire si tocmai de aceea constituie ingrediente de baza si pentru cosmeticele anti-aging. Putem mentine pielea frumoasa si sanatoasa atat prin consumul de struguri cat si prin aplicarea diverselor masti obtinute din acest fruct. Pentru a profita din plin de valoarea strugurilor si de beneficiile pe care le ofera organismului nostru, ar fi bine sa mancam atat coaja, cat si samburii. Oricat ar parea de neplacuta la gust, amaruie, ori inecacioasa, coaja strugurilor contine cantitatea cea mai mare de resveratrol, cel mai puternic antioxidant. In plus, samburii de struguri contin uleiuri ce au un rol benefic pentru sanatatea vaselor de sange, reduc colesterolul si combat hipertensiunea arteriala.Samburii si coaja strugurilor (mai ales cei rosii) contin resveratrol, quercitina si antioxidanti. Datorita acestei compozitii complexe, strugurii mentin sanatatea ficatului, fiind un remediu impotriva litiazei biliare, benefic pentru sanatatea rinichiului, scazand aciditatea urinei
Avocado
Este bogat în proteine și în grăsimi sănătoase care hrănesc pielea și țin bolile de inimă la distanță. Conținutul bogat de vitamina E previne apariția ridurilor.
Rodiile
Rodia este extrem de bogată în nutrienți. Are puține calorii, este bogată în vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K și minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic. Acest fruct conține de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde.
Rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Sucul de rodie îmbunătățește fluxul de sânge la persoanele cu boli ale miocardului. Rodiile ajută la scăderea colesterolului LDL, prevenind acumularea lui în artere, scăzând astfel riscurile în cazul bolilor de inimă. În plus, aceste fructe ajută la întărirea musculaturii cardiace.
De asemenea, acest fruct este indicat a fi folosit datorită efectelor anti-îmbătrânire, dar și pentru a preveni apariția maladiilor precum Alzheimer. Cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, a mușchilor și a pielii în cazul persoanelor care au consumat timp de o lună, în fiecare zi, o anumită cantitate de fruct.