Sari la conținut

Cinci dovezi că bărbații scunzi sunt cei mai buni parteneri pentru o relație de lungă durată

De cele mai multe ori, femeile preferă bărbaţii mai înalţi, care sunt consideraţi mai puternici, mai sănătoşi şi care pot oferi partereneri lor mai multă siguranţă. Această atracţie este explicată din punctul de vedere al evoluţiei speciei noastre, dar acum cercetătorii au descoperit câteva avantaje nebănuite ale bărbaţilor mai scunzi, de care femeile ar trebui să ţină cont.

1. Un prim avantaj este fidelitatea mai mare a bărbaţilor scunzi. Ei au mai puţin tendinţa de a fi infideli partenerei şi se dedică mai serios unei relaţii.

Un studiu realizat de Universitatea din New York arată că bărbaţii care au o înălţime sub 1,70 metri au o rată a divorţului mult mai mică, de doar 32%, comparativ cu bărbaţii înalţi. În plus, ei împart cu soţia treburile casnice, pentru care dedică peste 8 ore în fiecare săptămână.

2. Stabilitatea financiară. Comparativ cu partenerele lor, bărbaţii scunzi se bucură de obicei de o stabilitate financiară mai mare. Prin urmare, aceştia compensează printr-un venit mai mare dezavantajul înălţimii, oferind partenerelor o siguranţă materială mai mare.

3. Bărbaţii scunzi trăiesc mai mult. Un studiu publicat în revista PLOS ONE arată că bărbaţii scunzi au mai multe şanse să aibă gena protectoare FOXO3, care asigură longevitate. Gena reglează nivelul de insulină, distruge tumorile şi protejează celulele de stresul oxidativ.

4. Spre deosebire de femei, pentru bărbaţi contează mai puţin înălţimea partenerei. Ambele sexe preferă relaţiile în care bărbatul este mai înalt ca femeia.

Cu toate acestea, bărbaţii scunzi acordă mai puţină atenţie problemei legate de înălţime şi nu au avea nimic împotrivă în cazul relaţiei cu o femeie mai înaltă ca ei.

5. Nu în ultimul rând, bărbaţii scunzi fac sex mai des. Un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine a demonstrat că bărbaţii care au o înălţime sub 1,70 metri fac sex mult mai des comparativ cu bărbaţii mai înalţi.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel