Scorţişoara, piperul negru, boabele de muştar, ardeiul iute şi ceapa accelerează metabolismul.
Să slăbeşti fără dietă şi fără abonament la o sală de fitness. Să topeşti kilogramele fără bisturiu. Cu toţii visăm la asta. Nutriţioniştii susţin că este posibil, dacă includem în alimentaţie condimente care accelerează metabolismul.
1. Scorţişoara stimulează organismul să piardă în greutate. Un studiu recent a arătat că acest condiment are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului „rău” şi de a stimula arderea grăsimilor. Pentru rezultate vizibile, nutriţioniştii recomandă o linguriţă de scorţişoară pe zi. Această cantitate nu trebuie depăşită, deoarece condimentul conţine cumarină, o substanţă chimică, ce atacă ficatul dacă este consumată în cantităţi mari.
2. Piperul negru îmbunătăţeşte digestia şi stimulează tranzitul intestinal lent. Nutriţioniştii susţin că arderile sunt stimulate cu opt la sută mai mult dacă mâncăm alimentele condimentate cu piper. Specialiştii recomandă ca piperul condiment să fie presărat proaspăt măcinat, deoarece praful îşi pierde proprietăţile de accelerare a metabolismului odată cu trecerea timpului, potrivit frunza-verde. Continuarea pe lyla.ro.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…