Sari la conținut

Cinci condimente care topesc grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în mâncare!

Scorţişoara, piperul negru, boabele de muştar, ardeiul iute şi ceapa accelerează metabolismul.

Să slăbeşti fără dietă şi fără abonament la o sală de fitness. Să topeşti kilogramele fără bisturiu. Cu toţii visăm la asta. Nutriţioniştii susţin că este posibil, dacă includem în alimentaţie condimente care accelerează metabolismul.

1. Scorţişoara stimulează organismul să piardă în greutate. Un studiu recent a arătat că acest condiment are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului „rău” şi de a stimula arderea grăsimilor. Pentru rezultate vizibile, nutriţioniştii recomandă o linguriţă de scorţişoară pe zi. Această cantitate nu trebuie depăşită, deoarece condimentul conţine cumarină, o substanţă chimică, ce atacă ficatul dacă este consumată în cantităţi mari.

2. Piperul negru îmbunătăţeşte digestia şi stimulează tranzitul intestinal lent. Nutriţioniştii susţin că arderile sunt stimulate cu opt la sută mai mult dacă mâncăm alimentele condimentate cu piper. Specialiştii recomandă ca piperul condiment să fie presărat proaspăt măcinat, deoarece praful îşi pierde proprietăţile de accelerare a metabolismului odată cu trecerea timpului, potrivit frunza-verde. Continuarea pe lyla.ro. 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel