Multe condimente conțin antioxidanți care acționează ca agenți anti-îmbătrânire. De asemenea, elimină toxinele și protejează împotriva celor mai crunte boli, precum diabetul, bolile de inimă, cancerul și Azheimerul.
Turmeric
Un studiu publicat în Italian Journal of Biochemistry a evidențiat importanța curcuminei în menținerea sănătății creierului, reducând îmbătrânirea și riscul apariției unor afecțiuni ca Alzheimer.
Ardei iute
Poți preveni pierderea în elasticitate a pielii cu ajutorul ardeiuli roșu iute. Oferă o savoare specială preparatelor și în același timp, datorită aportului de vitamina C, va menține gradul de hidratare a pielii, prevenind astfel îmbătrânirea prematură.
Scorțișoară
Acest super-aliment conține o cantitate mare de nutrienți și combate inflamația. Două lingurițe de scorțișoară oferă 45,5% din doza zilnică de magneziu, 11% din cea de fibre și 5,2% din cea de calciu.
Chimion
Este un alt condiment care „mustește” de antioxidanți. Acesta stimulează vezica biliară și pancreasul să secrete enzime care extrag nutrienții necesari din alimentație. Datorită conținutului de antioxidanți combate inflamația și încetinește procesul de îmbătrânire.
Usturoi
Este una dintre resursele străvechi şi respectate de antioxidanţi. Studii remarcabile asupra animalelor şi oamenilor pretind că inhibă cancerul, obturarea arterelor şi, probabil, degenerarea funcţiilor cerebrale cauzată de îmbătrânire.
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…