Din cuprinsul articolului
Probioticele pot fi găsite în anumite alimente sau suplimente, iar principala lor funcție este de a menține și îmbunătăți microbiota (bacteriile bune) prezentă în organism. Acest lucru se realizează deoarece acești compuși conțin microorganisme vii care îndeplinesc funcția menționată mai sus. Probioticele se găsesc în alimente precum iaurtul și varza.
Mundo Deportivo menționează că 70% din sistemul imunitar se găsește în peretele intestinelor, astfel că îngrijirea sănătății acestei zone va fi crucială pentru a crește apărarea organismului. Acesta este motivul pentru care se recomandă consumul de probiotice pentru a avea grijă de sănătatea intestinelor și pentru a întări sistemul imunitar.
Băuturi probiotice care pot ajuta la creșterea imunității
- Kefirul de apă: este o băutură vegană fără lapte, bogată în probiotice. Poate fi preparată din confortul casei, folosind apă și boabe de chefir care sunt lăsate să fermenteze în prealabil câteva zile.
- Kanji: este o băutură care conține bacterii sănătoase ce aduc proprietăți benefice pentru sănătatea digestivă. „Kanji” este numele dat băuturii făcute din morcovi mov fermentați și este originară din India. Este considerată excelentă pentru procesele digestive și, de asemenea, dezvoltă sănătatea intestinală și imunitatea.”
- Ceaiul de oțet de mere: această băutură este adesea folosită pentru a îmbunătăți sănătatea digestivă și pentru a promova pierderea în greutate, dar, pe lângă aceste beneficii, întărește și sistemul imunitar, deoarece este plină de probiotice.
- Kombucha: această băutură este cunoscută popular pentru că generează sațietate la pacientul care o consumă frecvent, precum și pentru că aduce mari beneficii pentru sănătatea intestinală, dezvoltând astfel imunitatea.
- Sucul verde: legumele sunt alimente care ar trebui să fie prezente în dieta tuturor pacienților începând cu șase luni de viață, datorită conținutului ridicat de nutrienți, antioxidanți și vitamine îmbunătățesc sănătatea intestinală și a organismului în general. Sursa subliniază că și consumul acestora prin smoothie-uri sau sucuri aduce beneficii pentru sănătate și sugerează prepararea unuia după cum urmează prin adăugarea de țelină, varză, pătrunjel și spanac și conținutul unei capsule de probiotice.