Din cuprinsul articolului
Anticoagulant natural. Organismul are un mod propriu de a se proteja de sângerări. De cele mai multe ori, capacitatea sângelui de a se coagula este un lucru bun. Există însă momente în care formarea cheagurilor de sânge poate fi periculos.
Dacă aveți anumite afecțiuni, cum ar fi ritm cardiac neregulat sau un defect congenital al inimii sau dacă ați avut anumite proceduri, cum ar fi intervenții chirurgicală ale valvei cardiace, medicul vă poate prescrie un anticoagulant.
Aceste afecțiuni și intervențiile chirurgicale de înlocuire ale valvelor inimii cresc riscul de a dezvolta cheaguri de sânge care pot pune viața în pericol și care pot provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Anticoagulantele reduc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, scăzând șansele de formare a cheagurilor de sânge.
Există, de asemenea, unele ingrediente naturale despre care se crede că ajută la reducerea riscului de coagulare. Cu toate acestea, acestea nu au fost testate și comparate cu pastilele anticolagulante prescrise de medici.
Puteți să discutați cu medicul dumneavoastră despre următoarele remedii naturale care ajută la subțierea sângelui.
Nu luați niciodată aceste remedii naturale în locul sau împreună cu medicamentele prescrise pentru subțierea sângelui fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră.
Curcuma este un condiment care conferă mâncărurilor o culoare galbenă și este folosit de mult timp ca remediu natural, mai ales în Asia. Potrivit unui studiu din 2012, unul dintre principalele sale ingrediente active, curcumina, acționează ca un anticoagulant natural.
Modul de acțiune e acela de a inhiba etapele procesului de coagulare sau factorii de coagulare, pentru a preveni formarea cheagurilor.
Ghimbirul se află în aceeași familie cu turmericul și conține salicilat, un produs chimic natural găsit în multe plante. Salicilații se găsesc în plante și sunt derivați din acid salicilic.
Acidul acetilsalicilic, derivat sintetic din salicilat și denumit, de obicei aspirină, poate ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral și a infarctului.
Alimentele cu salicilat, cum ar fi avocado, unele fructe de pădure, ardei iute și cireșe, pot, de asemenea, să împiedice apariția cheagurilor de sânge.
Scorțișoara este disponibilă pe scară largă și conține cumarină, o substanță chimică care, în anumite medicamente, acționează ca un anticoagulant puternic.
Scorțișoara poate, de asemenea, scădea tensiunea arterială și ameliora inflamația cauzată de artrită și alte afecțiuni inflamatorii. Cu toate acestea, studiile efectuate pe oameni nu oferă dovezi că scorțișoara este utilă pentru orice afecțiune legată de sănătate.
Aveți grijă atunci când utilizați scorțișoară ca anticoagulant. O evaluare a riscului din 2012 a arătat că consumul de scorțișoară pe termen lung în alimente, inclusiv pâinea pe bază de scorțișoară și ceaiurile, poate provoca leziuni hepatice.
Ardeii Cayenne pot avea un efect puternic de subțiere a sângelui datorită nivelului ridicat de salicilați. Ardeii cayenne pot fi găsiți și sub formă de capsule sau sub formă de condiment.
Ardeii Cayenne pot, de asemenea, să scadă tensiunea arterială și să îmbunătățească circulația.
S-a raportat că vitamina E are un ușor efect anticoagulant
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…