Din cuprinsul articolului
Alimentația este un factor esențial în menținerea sănătății adecvate a intestinelor. În caz contrar, alimentele inflamatorii precum băuturile carbogazoase, produsele lactate, citricele, unele legume precum varza și leguminoasele precum fasolea pot duce la sindromul intestinului iritabil.
Potrivit Clinicii Mayo, sindromul colonului iritabil este o afecțiune comună care afectează intestinul gros. Semnele și simptomele includ crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și diaree sau constipație.
Alte cauze ale acestei afecțiuni includ anomalii ale sistemului nervos, stres la o vârstă fragedă, infecții cauzate de bacterii și virusuri, contracții musculare în intestin și modificări ale microbilor intestinali.
Trebuie remarcat faptul că, în majoritatea cazurilor, persoanele cu sindrom de colon iritabil prezintă simptome mai frecvente în perioadele de stres crescut.
Acum, este esențial să notăm alimentele care cresc riscul de a suferi de această boală. Alimentele bogate în lectine pot crește inflamația în intestin. Această proteină legată de carbohidrați aderă la membranele celulare din tractul digestiv și la zahărul din organism, scrie Semana.
Sunt cinci alimente care trebuie evitate pentru a menține sănătatea intestinală:
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…