Cinci alimente periculoase pentru intestin. Pot declanșa sindromul de colon iritabil

Din cuprinsul articolului

Alimentația este un factor esențial în menținerea sănătății adecvate a intestinelor. În caz contrar, alimentele inflamatorii precum băuturile carbogazoase, produsele lactate, citricele, unele legume precum varza și leguminoasele precum fasolea pot duce la sindromul intestinului iritabil.

Potrivit Clinicii Mayo, sindromul colonului iritabil este o afecțiune comună care afectează intestinul gros. Semnele și simptomele includ crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și diaree sau constipație.

Alte cauze ale acestei afecțiuni includ anomalii ale sistemului nervos, stres la o vârstă fragedă, infecții cauzate de bacterii și virusuri, contracții musculare în intestin și modificări ale microbilor intestinali.

Trebuie remarcat faptul că, în majoritatea cazurilor, persoanele cu sindrom de colon iritabil prezintă simptome mai frecvente în perioadele de stres crescut.

Acum, este esențial să notăm alimentele care cresc riscul de a suferi de această boală. Alimentele bogate în lectine pot crește inflamația în intestin. Această proteină legată de carbohidrați aderă la membranele celulare din tractul digestiv și la zahărul din organism, scrie Semana.

Alimente periculoase pentru intestin

Sunt cinci alimente care trebuie evitate pentru a menține sănătatea intestinală:

  • Roșiile: deși este o legumă bogată în fibre și vitamina C, roșiile pot avea efecte nocive asupra sănătății, datorită numărului mare de semințe pe care le conțin. Acestea conțin multe lectine care pot declanșa probleme digestive dacă se leagă de mucoasa stomacului. Se recomandă înlocuirea lor cu salata verde, spanacul sau broccoli, printre altele.
  • Cartofi: Acest aliment este bogat în lectine, care pot dăuna sănătății intestinale. Deși se remarcă ca sursă de vitamine, minerale și carbohidrați, conține lectine.
  • Nuci: Alunele și caju-ul sunt bogate în proteine ​​și antioxidanți, dar sunt bogate în lectine care pot trece prin mucoasa intestinală în sânge. Astfel, avand un volum mare al acestor substante in sange pot provoca cresterea carcinogenilor, celulele care cauzeaza cancerul.
  • Carne roșie prăjită: este clar că carnea prăjită nu este sănătoasă, deoarece crește nivelul de obezitate datorită procentului mare de grăsime și, de asemenea, nu este sănătoasă pentru intestin. Ideal ar fi sa mananci mai bine pui, peste sau carne slaba.
  • Condimente: sunt folosite pentru aromatizarea alimentelor; cu toate acestea, pot fi periculoase deoarece pot crește simptomele IBS.

Recent Posts

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

21 de secunde ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

20 de minute ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

40 de minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

59 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

o oră ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

2 ore ago

Citeste si: