Din cuprinsul articolului
Cantitatea de ZAHĂR MARE din SÂNGE poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul și vă poate determina să păstrați grăsimea abdominală încăpățânată. Iată cinci schimburi pe care le puteți face astăzi pentru a vă reduce glicemia.
Nu doar zahărul poate determina creșterea glicemiei; există o serie de alimente care creează glucoză după ce le consumi. Aceste alimente de zi cu zi pot părea uneori sănătoase, dar pot duce la hiperglicemie. Care sunt acestea?
Dietele care promovează consumul scăzut de carbohidrați și de zahăr din sânge, cum ar fi dieta doctorului Michael Moseley, subliniază faptul că glicemia crescută nu numai că crește riscul de diabet, ci contribuie și la creșterea grăsimii abdominale.
Depozitarea multor grăsimi în jurul abdomenului contribuie la formarea grăsimii viscerale, un tip de grăsime încăpățânată care se lipește de organele tale și poate cauza probleme de sănătate pe termen lung.
Nivelul ridicat de zahăr din sânge necontrolat – hiperglicemia – poate duce la multe probleme de sănătate.
Având niveluri ridicate de zahăr din sânge pentru perioade lungi de timp (pe luni sau ani) poate duce la deteriorarea permanentă a unor părți ale corpului, inclusiv a ochilor, nervilor, rinichilor și vaselor de sânge.
Așadar, pentru a evita complicațiile hiperglicemiei, trebuie să știi alimentele de evitat și cu ce să le înlocuiești.
Cinci alimente bogate în zahăr de evitat
Carbohidrații procesați sunt, de asemenea, foarte periculoși pentru cei cu nivelul de zahăr din sânge ridicat, deoarece, pe măsură ce corpul tău descompune carbohidrații, creează glucoză care este apoi absorbită de sânge, provocând un nivel ridicat de zahăr din sânge.
Acestea sunt cinci alimente renumite pentru că provoacă creșteri ale zahărului din sânge – și cu ce pot fi înlocuite.
Iaurturile cu fructe pot fi adesea pline de zahăr, așa că asigurați-vă că verificați cu atenție eticheta.
În general, iaurtul simplu grecesc este o alegere mai bună, deoarece are un conținut mai scăzut de zahăr, dar adesea mai bogat în proteine.
Din păcate, atunci când fructele sunt uscate, conținutul său de zahăr devine mai concentrat.
Stafidele, de exemplu, pot conține de patru ori mai mulți carbohidrați decât strugurii.
Fructele proaspete cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure proaspete sau un măr mic, sunt o alternativă mult mai bună.
Cartofii sunt deja destul de bogati în carbohidrați, dar prăjirea lor în ulei vegetal îi face și mai nesănătoși.
Schimbați chipsurile prăjite cu o porție de cartofi prăjiți la cuptor.
Unele cereale conțin un conținut ridicat de zahăr și carbohidrați și îți oferă foarte puține proteine.
Schimbați cerealele cu zahăr cu un mic dejun pe bază de proteine și cu conținut scăzut de carbohidrați, precum o omletă, pentru a vă menține mai sătul mai mult timp.
Consumul de orice conține făină albă rafinată poate crește nivelul de zahăr din sânge.
Pâinea albă procesată conține și un nivel scăzut de fibre: pâinea integrală bogată în fibre este o alegere mai bună.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…