Sari la conținut

Cinci alimente de evitat pentru a reduce riscul de diabet! Te ajută să scapi și de grăsimea de pe abdomen

Cantitatea de ZAHĂR MARE din SÂNGE poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul și vă poate determina să păstrați grăsimea abdominală încăpățânată. Iată cinci schimburi pe care le puteți face astăzi pentru a vă reduce glicemia.

Nu doar zahărul poate determina creșterea glicemiei; există o serie de alimente care creează glucoză după ce le consumi. Aceste alimente de zi cu zi pot părea uneori sănătoase, dar pot duce la hiperglicemie. Care sunt acestea?

Dietele care promovează consumul scăzut de carbohidrați și de zahăr din sânge, cum ar fi dieta doctorului Michael Moseley, subliniază faptul că glicemia crescută nu numai că crește riscul de diabet, ci contribuie și la creșterea grăsimii abdominale.

Depozitarea multor grăsimi în jurul abdomenului contribuie la formarea grăsimii viscerale, un tip de grăsime încăpățânată care se lipește de organele tale și poate cauza probleme de sănătate pe termen lung.

Nivelul ridicat de zahăr din sânge necontrolat – hiperglicemia – poate duce la multe probleme de sănătate.

Având niveluri ridicate de zahăr din sânge pentru perioade lungi de timp (pe luni sau ani) poate duce la deteriorarea permanentă a unor părți ale corpului, inclusiv a ochilor, nervilor, rinichilor și vaselor de sânge.

Așadar, pentru a evita complicațiile hiperglicemiei, trebuie să știi alimentele de evitat și cu ce să le înlocuiești.

Cinci alimente bogate în zahăr de evitat

Carbohidrații procesați sunt, de asemenea, foarte periculoși pentru cei cu nivelul de zahăr din sânge ridicat, deoarece, pe măsură ce corpul tău descompune carbohidrații, creează glucoză care este apoi absorbită de sânge, provocând un nivel ridicat de zahăr din sânge.

Acestea sunt cinci alimente renumite pentru că provoacă creșteri ale zahărului din sânge – și cu ce pot fi înlocuite.

Iaurturi dulci

Iaurturile cu fructe pot fi adesea pline de zahăr, așa că asigurați-vă că verificați cu atenție eticheta.

În general, iaurtul simplu grecesc este o alegere mai bună, deoarece are un conținut mai scăzut de zahăr, dar adesea mai bogat în proteine.

Fructe uscate

Din păcate, atunci când fructele sunt uscate, conținutul său de zahăr devine mai concentrat.

Stafidele, de exemplu, pot conține de patru ori mai mulți carbohidrați decât strugurii.

Fructele proaspete cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure proaspete sau un măr mic, sunt o alternativă mult mai bună.

Chipsuri

Cartofii sunt deja destul de bogati în carbohidrați, dar prăjirea lor în ulei vegetal îi face și mai nesănătoși.

Schimbați chipsurile prăjite cu o porție de cartofi prăjiți la cuptor.

Cereale cu zahăr pentru micul dejun

Unele cereale conțin un conținut ridicat de zahăr și carbohidrați și îți oferă foarte puține proteine.

Schimbați cerealele cu zahăr cu un mic dejun pe bază de proteine și cu conținut scăzut de carbohidrați, precum o omletă, pentru a vă menține mai sătul mai mult timp.

Pâinea albă

Consumul de orice conține făină albă rafinată poate crește nivelul de zahăr din sânge.

Pâinea albă procesată conține și un nivel scăzut de fibre: pâinea integrală bogată în fibre este o alegere mai bună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel