Grăsimile nu sunt dușmanul siluetelor subțiri, ba dimpotrivă. Alegându-le pe cele din surse naturale vă asigurați că veți mânca o dietă de calitate, care se va reflecta nu doar asupra kilogramelor de pe cântar, ci și asupra pielii și părului.
Iată cele mai importante alimente naturale, pline de grăsimi bune:
1. Peștele precum somonul, macroul, sardinele, tonul și heringul sunt surse excelente de acizi grași Omega 3. Aceștia mențin inima în putere și creierul alert, iar porția recomandată este de 90 de grame pe săptămână, cam cât un pachet de cărți de joc. Gătiți peștele pe gril sau la cuptor.
2. Avocado este regele grăsimilor benefice, fiind plin de nutrienți. O jumătate din acest fruct-legumă are cam 160 de calorii, dar partea bună este că, mâncat în combinație cu alte alimente, ajută la absorbția vitaminelor din ele
3. Semințele de floarea soarelui au puterea de a coborâ nivelul colesterolului. Grăsimile din plante sunt, în general, superioare celor de origine animală.
4. Frunzele de un verde intens precum spanacul și varza de Bruxelles conțin de asemenea acizi Omega 3, dar pentru rezultate optime este bine să fie combinate cu pește
5. Ouăle cu tot cu gălbenuș ar trebui să fie prezente în orice dietă. Un ou mediu are cam 5 grame de grăsime bună, iar unul singur pe zi este mai mult decât suficient
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…