Sari la conținut

Cinci alimente care te pot otrăvi dacă le reîncălzești

Mulţi dintre noi obişnuiesc să-şi pregătească din timp masa de prânz sau cină şi, fără să-şi dea seama, încălzesc mâncarea mai mult de trei ori! Dar, nu toate produsele sunt inofensive pentru consum după reîncălzire. Există o parte a produselor alimentare, care au o structură moleculară specială, iar după reîncălzire se transformă în otravă adevărată!

Din păcate, puţini oameni sunt conştienţi de acest fapt. Da, unele produse la a doua reîncălzire doar îşi pierd valoarea lor nutritivă, dar aceste cinci produse devin otravă!

1. Sfecla
Conţinutul de nitraţi este benefic pentru organismul nostru, dar niciodată să nu încălziţi sfecla de două sau mai multe ori, dacă vreţi să vă menţineţi sănătatea.
2. Cartofii
Amidonul conţinut în cartofi este benefic pentru sănătate, dar când sunt încălziţi de câteva ori, acesta îşi pierde proprietăţile nutritive şi medicinale şi se transformă în otravă, care poate dăuna organismului.

3. Ouăle
Supunerea ouălor la temperaturi ridicate poate avea efecte mortale. Consumul ouălor după fierbere este benefic, dar este foarte dăunător dacă le încălziţi a doua zi.
4. Carnea de pui
Carnea de pui este gustoasă, dar trebuie s-o mâncaţi imediat după preparare. Încălzind carnea a doua zi, schimbaţi structura proteinelor, care duce la probleme cu digestia. Puiul conţine mai multe proteine decât carnea roşie şi este recomandat să fie consumat rece.
5. Ciupercile
Ciupercile încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului termic, fac din ele o adevărată otravă pentru inimă şi intestine. Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată. Acest lucru poate duce la probleme grave cu sistemul digestiv şi inima.
Evitaţi consumul de alimente reîncălzite şi păstraţi-vă sănătatea!

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel