Sari la conținut

Cinci alimente care curăță arterele de depozitele de grăsime și previn infarctul

Arterele sunt sistemul circulator al organismului. Orice inflamație, depunere de grăsime sau tensiunea crescută, pun în pericol capacitatea lor de a asigura transportul sângelui și implicit, sănătatea întregului organism.

TOPUL ALIMENTELOR CARE CURĂȚĂ ARTERELE

 

  1. Usturoi

Un cățel de usturoi pe zi scade nivelul colesterolului rău și îl crește pe cel al colesterolului bun, prevenind bolile de inimă. Mai multe studii au dezvăluit că usturoiul este foarte eficient și în normalizarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației sangvine.

  1. Ardei iute

Acționează și ca stimulator pentru circulația sângelui, detoxifiant, antiinflamator sau calmant împotriva durerilor musculare. Pentru că are capacitatea de a îmbunătăți circulația sâgelui, ardeiul iute este folosit în numeroase tratamente naturiste care neceasită acest lucru. Calitățile lui au fost confirmate și de cercetările științifice, care au relevat potențialul vasodilatator și ajutorul dat în tratarea anginei. Îmbunătățirea circulației ajută la reducerea durerilor musculare sau de încheieturi, vindecarea țesuturilor deteriorate, o mai bună absorție a nutrienților și o mai mare eficiență a mecanismelor de detoxifiere.

  1. Cacao

Conține mai mulți antioxidanți decât fructele de pădure, vinul roșu sau ceaiul verde și negru. ai nevoie de doar 20 g de cacao pe zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea inimii și pentru a reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge

4.Gingko Biloba are un efect natural de fluidificare a sângelui, fiind des folosită în afecţiunile venoase. Previne agregarea trombocitelor şi formarea cheagurilor de sânge  şi are un efect tonifiant asupra sistemului venos.

  1. Kiwi

Cercetătorii de la Universitatea Oslo au descoperit că persoanele care mănâncă două-trei kiwi pe zi au un risc mai scăzut să dezvolte cheaguri de sânge. Kiwi scade și nivelul colesterolului.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel