Sari la conținut

Chiropractica vă poate scăpa de durerile de spate

Sedentarismul, statul prelungit pe scaun sau în poziții incorecte reprezintă factori specifici muncii de birou care pot conduce la numeroase afecțiuni la nivelul coloanei cervicale și lombare, dar și al articulațiilor. De asemenea, sosirea sezonului cald ne expune întregul corp unei presiuni suplimentare, odată cu reluarea activităților fizice obișnuite într-un ritm mai alert. Coloana vertebrală este cea mai afectată, mai ales dacă în timpul sezonului rece nu am menținut aceeași rutină activă. De-a lungul timpului, tratamentul chiropractic și-a dovedit eficiența pentru un număr semnificativ de condiții medicale asociate cu afecțiuni ale coloanei vertebrale sau afecțiuni scheleto-musculare și articulare.

Dr. Lou Jacobs este primul chiropractician american atestat în România, iar în perioada 27 martie – 7 aprilie va fi prezent din nou în țara noastră unde va oferi consultații pacienților prin intermediul clinicii Intermedicas.

„Chiropractica este o alternativă neinvazivă la terapiile clasice, care se concentrează pe manipularea blândă a coloanei vertebrale pentru eliminarea dereglărilor sistemului nervos. Chiropracticianul depistează interferențele de la nivelul sistemului nervos, denumite subluxații, care întrerup comunicarea de la creier către coloana vertebrală. Acestea sunt corectate pentru a trimite mesaje complete către procesul de vindecare, astfel încât presiunea din nerv să fie alungată, iar nervul să poată duce informația la creier și de acolo spre corp și înapoi. Odată ce a fost identificată o perturbare a sistemului nervos, orice funcție poate fi îmbunătățită, indiferent de vârsta pacientului, contribuind la îmbunătățirea stării generale de sănătate a corpului, spune dr. Lou Jacobs.

Afecțiuni ale muncii de birou ameliorate prin chiropractică

Chiropractica este recomandată în cazul unei arii largi de afecțiuni cauzate de sedentarism, precum dureri de spate, migrene, boli digestive, crampe musculare, sindromul Tunelului Carpian sau fibromialgia, o durere cronică răspândită în tot corpul. Potrivit unui raport al fundației britanice Fit for Work, aproape 45% dintre angajații români sferă de dureri de spate asociate condițiilor în care muncesc.

Printre metodele folosite de dr. Lou Jacobs se numără Titronics (prin care identifică iritațiile nervoase și țesuturile moi din jurul coloanei vertebrale), Myovision EMG (cu ajutorul căreia identifică riscul și cauza disfuncționalităților) sau Posture Pro (prin care identifică problemele de postură).

Chiropractica previne și ameliorează afecțiunile coloanei vertebrale specifice sezonului cald

Odată cu trecerea la temperaturi mai ridicate, rutina noastră zilnică se schimbă, alegem să practicăm mai multe activități în aer liber, iar corpul nostru trece printr-o perioadă de acomodare și este supus unui nivel ridicat de presiune. Acest lucru poate conduce la apariția sau acutizarea durerilor cervicale sau lombare, a migrenelor și a nevralgiilor. Conform cercetătorilor americani, o creștere cu 5 grade celsius peste temperatura normală poate crește cu 7,5% riscul apariției durerilor de cap. Totodată, un studiu derulat de Montefiore Medical Center din SUA în urmă cu trei ani arată că peste 80% din populație se confruntă cu nevralgie migrenoasă la începutul verii.

Una dintre activitățile specifice anotimpului cald este mersul pe bicicletă. Pe cât de plăcut și de relaxant este, presiunea fizică exercitată asupra corpului în momentul pedalării poate afecta mușchii, ligamentele și tendoanele. „În România, între 30% și 70% dintre cicliștii amatori au avut dureri de spate. Printre cele mai frecvente afecțiuni cauzate de mersul pe bicicletă, pe lângă cele lombare, se află durerile de la nivelul gâtului și sciatica, afecțiune care se manifestă printr-o durere constantă, slăbiciune și amorțeală a piciorului care pornește din zona lombară”, adaugă dr. Lou Jacobs. Chiropractica ajută atât la atenuarea durerilor, dar le poate și preveni.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel