Din cuprinsul articolului
Chiftele mănăstirești, rețetă de post. Vă prezentăm o rețetă de chiftele mănăstirești de post absolut delicioase pe care călugării de pe muntele Athos o pregătesc în aceasta perioada. Ai nevoie de câteva ingrediente, iar la final o să obții cele mai bune chiftele de post pe care le-ai mâncat vreodată.
Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro.
Ingrediente chifteluțe de post:
Mod de preparare:
Pentru început, într-o strecurătoare clătește și scurge năutul. Apoi, pune năutul într-un bol și zdrobește-l cu o furculiță sau cu un robot de bucătărie până când devine o pastă groasă. După, adaugă ceapa, usturoiul, făina de năut, pesmetul, pătrunjelul, coriandrul și semințele de chimen la pasta de năut. Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează, iar dacă compoziția este prea uscată, poți să adăugi puțină apă sau ulei.
Pasul următor este să formezi chiftele din năut și să rulezi bucățile de compoziție între palme. Pune-le pe o farfurie acoperită cu folie alimentară și lasă-le la frigider timp de 30 de minute.
După ce au trecut cele 30 de minute, încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și pune chiftelele în tigaie și prăjește-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare frumoasă rumenită.
Scoate chiftelele din tigaie și pune-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. La final servește chiftelele de năut calde, alături de orice garnitură salate, humus, piure sau orez.
Consumul regulat de năut face minuni pentru sănătate, relatează Today. Cercetările l-au asociat cu gestionarea greutății, sănătatea inimii, reglarea glicemiei, sănătatea intestinelor și prevenirea cancerului. Ca un bonus suplimentar, lichidul în care se conservă năutul – numit aquafaba – poate servi ca înlocuitor al ouălor în unele rețete.
Informații nutriționale despre năut
O porție de ½ cană de năut conservat are:
Conservele de năut sunt ambalate într-un amestec sărat, astfel încât conținutul de sodiu variază în funcție de marcă. Cu toate acestea, clătirea năutului în apă rece înainte de a-l consuma reduce sodiul cu până la 40%.
Năutul este un aliment cu multe beneficii pentru sănătate. Potrivit cercetărilor, năutul are mai multe fibre decât alte leguminoase. Fibrele sunt cunoscute pentru rolul lor de a ajuta digestia și sunt, de asemenea, legate de scăderea tensiunii arteriale și de protejarea inimii. Majoritatea americanilor nu consumă cele 25-30 de grame de fibre recomandate zilnic, iar consumul unei porții de năut vă poate ajuta să vă acoperiți aproximativ 25% din necesarul zilnic.
Mare atenție, pensionari, deoarece ministrul Muncii a comunicat data la care urmează să fie virate…
Medic: Anunț pentru cei care au această grupă de sânge. Cercetătorii au remarcat o asociere…
Cuplul Harry-Meghan Markle, în pragul divorțului? Se vorbește tot mai mult despre un posibil divorț…
Horoscop săptămânal cu astrologul Cristina Demetrescu pentru săptămâna 18-24 noiembrie 2024. Leii pot fi provocați…
Manifestarea a doar unuia dintre cele patru semne de alarmă timpurie ale cancerului de colon…
Curățarea regulată a mașinii dvs. de spălat este esențială. Reziduurile de detergent, murdăria și mucegaiul…