Din cuprinsul articolului
Chefirul este o băutură delicioasă, dar și foarte sănătoasă. Iată cele mai importante motive pentru care este bine să bem des chefir.
Chefirul – o sursă foarte bună de calciu și probiotice. Această băutură reprezintă o minunată alternativă la sucuri, mai ales vara, când ne răcorește și ne taie foamea.
Chefirul este o băutură fermentată, pe bază de lapte, asemănătoare iaurtului, dar cu o consistență mai lejeră. Datorită conținutului de dioxid de carbon, de la sfârșitul procesului de fermentare, are și o notă acidulată. Durata fermentării determină gustul. Chefirul este o excelentă sursă de calciu și de bacterii probiotice.
Chefirul – Beneficii nutriționale
O porție de 250 ml chefir integral conține:
- 145 kcal
- 3 proteine
- 7,5 g grăsimi
- 11 g carbohidrați
- 333 mg calciu
- 28 mg magneziu
- 383 mg potasiu
- 0,7 mcg B12
Pe lângă conținutul de calciu dat de lapte, este îmbogățit cu probiotice, bacteriile prietenoase esențiale pentru un sistem digestiv sănătos, dar și pentru o imunitate bună.
Persoanele care consumă des chefir au beneficii sporite pentru sănătate: echilibrează tensiunea arterială, nivelul de colesterol și cel al glicemiei.
Se adaugă bacteriile bune și acizii lactici.
Chefirul – Ce se schimbă în corp când îl consumăm regulat
1.Digestia se îmbunătățește considerabil.
2.Pierdem surplusul de greutate, dacă avem grijă la alimentație și facem și puțină mișcare.
3.Ne îmbunătățim starea de sănătate a sistemului osos.
4.Ne hidratăm într-un mod sănătos și ne bucurăm de o gustare care nu îngrașă și ne ține de foame câteva ore.
Desigur, acesta este recomandat persoanelor care pot consuma produse lactate și nu au intoleranțe sau alergii la lactoză.