Categories: Stil de viaţă

Chef Paul Siserman vă propune un mic dejun vegan, fără gluten, perfect pentru vară!

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Un proverb chiar spune că „micul dejun îl servești, prânzul îl împarți cu un prieten iar cina o dai dușmanilor”. Sâmburele de adevăr rezidă în special referitor la prima masă. Multe dintre țările Europei au în obicei a nu sări peste această masă. Chiar și un simplu croissant, important este să îi oferi corpului o sursă de hrană. Întrucât este vară, iar apetitul scade pe măsură ce temperaturile cresc, trebuie să ne regândim tipul de alimente pe care le servim la micul dejun. Cu atât mai mult cu cât doamnele au o grijă exacerbată să nu cumva să acumuleze kilograme, ținutele fiind lejere în acest sezon.

 

Bărci din Papaya/Pepene galben

”Vara. Anotimpul perfect pentru a renunța la boluri și de a folosi fructe în loc. Să o facem! Ați încercat vreodată papaya? Pe cei care doresc să mănânce sănătos și, în același timp, să guste din aromele din Bali îi invit să cunoască Papaya J.

Nu numai că papaya este dulce, suculent, dar oferă și un bonus de sănătate. Ca și gust, se aseamănă cu un mix de pepene galben și verde, având aport de vitamine precum A, C, K. Mai mult, conține o mulțime de fibre, potasiu și acid folic.

Bărcuțele din papaya (cei care nu sunt foarte familiari cu gustul acestui fruct pot utiliza și pepene galben) se pot crea foarte ușor și foarte rapid în diminețile fierbinți de văra, având totodată un aport important de vitamine și fibre atât de necesare pentru o viață sănătoasă pe timp de vara și nu numai. Așadar, aceste bărcuțe pot fi umplute cu o mulțime de fructe, pe post de  topping-uri, fructe ținute la rece și tăiate bucățele. Se poate adăuga un iaurt slab, iar pentru cei care nu au probleme de dietă chiar o înghețată proaspătă făcuta în casă!

Cu alte cuvinte, formăm un bol natural de fructe în care putem pune o sumedenie de fructe de sezon, acompaniate de diverse iaurturi dietetice, sărace în grăsimi sau nu ….

Ca să realizam aceste coșulețe, tăiam fructul în două, scoatem semințele (ajutați de o lingură), apoi începem să le umplen cu fructele spălate și făcute bucățele de mărimea unui zar mai mare – peste care așezăm și iaurturile sau înghețata.

Iata ce ingrediente se pot folosi:

1 papaya copt sau pepenele galben, redus, tăiate în jumătate, cu semințele îndepărtate

100 ml. iaurt dietetic sau grecesc /100gr înghețată de vanilie

1 kiwi, fără piele și tocat

50 gr. cireșe de cupă, fără sâmburi, tăiate în două

50 gr. afine

2-3 linguri de migdale

1 linguriță chia

1/2 linguriță semințe de cânepă

Ca și informații nutriționale trebuie să știți:

1 bucată de papaya are Calorii /barcă: 486; Grăsime: 16g; Carbohidrați 4.3g; Zahăr: 79g, Sodiu: 49g; Fibre 34mg; Proteine 13g.

Vă doresc Poftă bună!

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: