Sari la conținut

Chef Paul Siserman vă propune un mic dejun vegan, fără gluten, perfect pentru vară!

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Un proverb chiar spune că „micul dejun îl servești, prânzul îl împarți cu un prieten iar cina o dai dușmanilor”. Sâmburele de adevăr rezidă în special referitor la prima masă. Multe dintre țările Europei au în obicei a nu sări peste această masă. Chiar și un simplu croissant, important este să îi oferi corpului o sursă de hrană. Întrucât este vară, iar apetitul scade pe măsură ce temperaturile cresc, trebuie să ne regândim tipul de alimente pe care le servim la micul dejun. Cu atât mai mult cu cât doamnele au o grijă exacerbată să nu cumva să acumuleze kilograme, ținutele fiind lejere în acest sezon.

 

Bărci din Papaya/Pepene galben

”Vara. Anotimpul perfect pentru a renunța la boluri și de a folosi fructe în loc. Să o facem! Ați încercat vreodată papaya? Pe cei care doresc să mănânce sănătos și, în același timp, să guste din aromele din Bali îi invit să cunoască Papaya J.

Nu numai că papaya este dulce, suculent, dar oferă și un bonus de sănătate. Ca și gust, se aseamănă cu un mix de pepene galben și verde, având aport de vitamine precum A, C, K. Mai mult, conține o mulțime de fibre, potasiu și acid folic.

Bărcuțele din papaya (cei care nu sunt foarte familiari cu gustul acestui fruct pot utiliza și pepene galben) se pot crea foarte ușor și foarte rapid în diminețile fierbinți de văra, având totodată un aport important de vitamine și fibre atât de necesare pentru o viață sănătoasă pe timp de vara și nu numai. Așadar, aceste bărcuțe pot fi umplute cu o mulțime de fructe, pe post de  topping-uri, fructe ținute la rece și tăiate bucățele. Se poate adăuga un iaurt slab, iar pentru cei care nu au probleme de dietă chiar o înghețată proaspătă făcuta în casă!

Cu alte cuvinte, formăm un bol natural de fructe în care putem pune o sumedenie de fructe de sezon, acompaniate de diverse iaurturi dietetice, sărace în grăsimi sau nu ….

Ca să realizam aceste coșulețe, tăiam fructul în două, scoatem semințele (ajutați de o lingură), apoi începem să le umplen cu fructele spălate și făcute bucățele de mărimea unui zar mai mare – peste care așezăm și iaurturile sau înghețata.

Iata ce ingrediente se pot folosi:

1 papaya copt sau pepenele galben, redus, tăiate în jumătate, cu semințele îndepărtate

100 ml. iaurt dietetic sau grecesc /100gr înghețată de vanilie

1 kiwi, fără piele și tocat

50 gr. cireșe de cupă, fără sâmburi, tăiate în două

50 gr. afine

2-3 linguri de migdale

1 linguriță chia

1/2 linguriță semințe de cânepă

Ca și informații nutriționale trebuie să știți:

1 bucată de papaya are Calorii /barcă: 486; Grăsime: 16g; Carbohidrați 4.3g; Zahăr: 79g, Sodiu: 49g; Fibre 34mg; Proteine 13g.

Vă doresc Poftă bună!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel