Categories: Stil de viaţă

Cheesecake cu lime și merișoare. Fără zahăr, fără făină și fără coacere

Gustul racoritor rezultat intre lime, dulce-amarui si gustul merisoarelor fac din acest cheescake un desert delicios.

Ingrediente blat:

  • 85 gr migdale hidratate 6h
  • 25 gr fulgi ovaz
  • 30 gr curmale hidratate 15 minute
  • 15 gr ulei cocos
  • 1 lingura fulgi cocos

Ingrediente crema:

  • 320 gr pulpa ramasa de la laptele caju (pulpa mi-a ramas dupa ce am facut lapte de caju din 450 gr caju)
  • 75 gr zeama lime sau dupa gust
  • 130 gr banane congelate si stropite bine cu lamaie (cantitate neta, fara coaja)
  • 70 gr miere salcam sau alt indulcitor dupa gust
  • 40 gr unt cacao topit la bain marie
  • 1/2  lingurita vanilie
  • 40 gr merisor
  • coaja lime bio rasa pentru decor

Mod de preparare:
  1. Am pus in robot ingredientele pentru blat (migdalele hidratate si clatite, fulgii ovaz, curmalele scurse de apa si uleiul de cocos) si am maruntit totul, lasand compozitia putin crocanta.
  2. Am tapetat cele 3 forme rotunde (diametru  8 cm) cu fulgi de cocos, am intins compozitia de mai sus in forme si le-am pus la frigider pana cand am facut crema.
  3. In locul celor 3 forme, compozitia se poate pune intr-o singura forma de tort cu dimensiune mai mare, obtinand astfel un tort raw.
  4. Pentru a face crema am pus in robot: pulpa ramasa de la laptele caju, zeama lime, bananele congelate, mierea/alt indulcitor si am procesat la viteza maxima pana cand am obtinut o crema fina, densa si usor acrisoara.
  5. Am adaugat untul de cacao topit si vanilia si le-am incorporat.
  6. La final am pus merisorul si am procesat usor astfel incat sa ramana bucatile intregi.
  7. Crema obtinuta am impartit-o in cele 3 forme care asteptau in frigider.
  8. Deasupra am ras coaja de lime.
  9. Cele 3 mini tortulete le-am pus la congelor pentru a se inchega mai repede insa nu este nevoie sa se congeleze. Cand au fost suficient de inchegate am scos peretii detasabili ale formelor.
  10. Este genul de tort care se pastreaza in frigider

 

Reteta publicata de Alina Stan pe blogul culinar Arome de poveste.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

19 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

49 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: