Gustul racoritor rezultat intre lime, dulce-amarui si gustul merisoarelor fac din acest cheescake un desert delicios.
Ingrediente blat:
- 85 gr migdale hidratate 6h
- 25 gr fulgi ovaz
- 30 gr curmale hidratate 15 minute
- 15 gr ulei cocos
- 1 lingura fulgi cocos
Ingrediente crema:
- 320 gr pulpa ramasa de la laptele caju (pulpa mi-a ramas dupa ce am facut lapte de caju din 450 gr caju)
- 75 gr zeama lime sau dupa gust
- 130 gr banane congelate si stropite bine cu lamaie (cantitate neta, fara coaja)
- 70 gr miere salcam sau alt indulcitor dupa gust
- 40 gr unt cacao topit la bain marie
- 1/2 lingurita vanilie
- 40 gr merisor
- coaja lime bio rasa pentru decor
Mod de preparare: - Am pus in robot ingredientele pentru blat (migdalele hidratate si clatite, fulgii ovaz, curmalele scurse de apa si uleiul de cocos) si am maruntit totul, lasand compozitia putin crocanta.
- Am tapetat cele 3 forme rotunde (diametru 8 cm) cu fulgi de cocos, am intins compozitia de mai sus in forme si le-am pus la frigider pana cand am facut crema.
- In locul celor 3 forme, compozitia se poate pune intr-o singura forma de tort cu dimensiune mai mare, obtinand astfel un tort raw.
- Pentru a face crema am pus in robot: pulpa ramasa de la laptele caju, zeama lime, bananele congelate, mierea/alt indulcitor si am procesat la viteza maxima pana cand am obtinut o crema fina, densa si usor acrisoara.
- Am adaugat untul de cacao topit si vanilia si le-am incorporat.
- La final am pus merisorul si am procesat usor astfel incat sa ramana bucatile intregi.
- Crema obtinuta am impartit-o in cele 3 forme care asteptau in frigider.
- Deasupra am ras coaja de lime.
- Cele 3 mini tortulete le-am pus la congelor pentru a se inchega mai repede insa nu este nevoie sa se congeleze. Cand au fost suficient de inchegate am scos peretii detasabili ale formelor.
- Este genul de tort care se pastreaza in frigider