Din cuprinsul articolului
Acest tort e o combinație de mai multe arome si texturi: blat umed de vanilie cu mac, usor trampat cu sirop de lamaie, mousse de ciocolata amaruie, mousse de lamaie si mousse de capsuni.
In primul rand pregatim un blat umed cu mac si vanilie, a carui reteta am postat-o si separat.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetam tava cu hartie de copt.
In vasul mixerului, punem ouale si zaharul si un praf de sare si le mixam la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si devin cremoase.
Intr-o cratita, punem laptele si untul.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, macul, vanilia si omogenizam.
Turnam laptele putin cate putin, peste amestecul de oua, zahar si faina.
Mixam 2-3 minute la viteza mica, apoi punem compozitia in tava.
Coacem blatul la 180 de grade, aproximativ 35-40 minute, pana devine auriu-usor brun.
(este optional)
Intr-un ibric punem pe foc apa, zaharul, coaja si zeama de lamaie. Fierbem siropul cateva minute dupa ce a ajuns la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam vanilia si esenta de lamaie.
Siropul este optional si nu e nevoie sa-l folositi pe tot. Important este ca blatul sa prinda o aroma subtila si racoroasa de lamaie.
Cand blatul s-a racit. il taiem in 3 foi egale.
Pe un platou, asezam un inel de tort de 18 cm diametru si tapetam peretii acestuia cu folie acetofan, sau hartie de copt.
Trecem la prepararea mousse-urilor.
Intr-un vas, rupem ciocolata bucati si o topim la bain-marie.
O lasam deoparte sa se racoreasca. Gelatina se pune la hidratat.
Amestecam oul intreg cu un alt galbenus si zahar si le punem la bain-marie, amestecand continuu pana cand compozitia ajunge la 57 grade Celsius.
Atentie! Nu trebuie sa fiarba!
Transferam amestecul in vasul mixerului si mixam la viteva mare cateva minute (compozitia devine ca o crema).
Adaugam gelatina hidratata si topita si mixam la viteza mica, pana cand compozitia ajunge la temperatura camerei.
Adaugam apoi ciocolata topita si mixam la viteza mica pana se omogenizeaza.
La final, incorporam frisca in 3 etape, amestecand usor cu un tel/spatula sa se omogenizeze.
Incepem sa asamblam tortul.
In inelul de tort, asezam o foaie de blat pe care o trampam usor cu sirop.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…