Din cuprinsul articolului
În contextul pandemic actual, autoritățile încearcă să implementeze multiple măsuri pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. În acest sens, certificatul verde COVID ar putea fi solicitat înainte de începerea programului de lucru.
Certificatul verde a fost utilizat, inițial, pentru a facilita călătoriile în interiorul U.E. Acesta oferă informații medicale despre deținător, precum vaccinarea, recuperarea post-COVID sau dovada unui test negativ.
În situația actuală, certificatul a fost implementat pentru a obține accesul în diferite spații, la diferite evenimente.
Acesta ar putea fi solicitat și la locul de muncă, anunță autoritățile.
Plenul Senatului are astăzi pe agendă propunerea legislativă prin care personalul unor unități publice și private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital COVID, anunță RRA.
Proiectul a primit aseară un raport favorabil cu amendamente din partea comisiilor de specialitate ale primei camere sesuzate. După ce va trece de Senat, documentul merge la Camera Deputaților, care este decizională.
Propunerea legislativă inițiată de PNL și UDMR arată că personalul unor unități publice și private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.
Documentul atestă îndeplinirea uneia dintre condiții: vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală sau test negativ antigen sau PCR.
În urma dezbaterilor intense din comisiile reunite s-au adăugat şi alte categorii de personal, care sunt obligate să prezinte certificatul COVID-19.
„Membri ai Parlamentului României, de asemenea, reprezentanţi ai Guvernului și alte funcții publice, precum şi la operatorii economici care desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan” a spus Iulia Scântei, liberală, președintele Comisiei Juridice.
Parlamentarii AUR au întrerupt iniţial şedinţele celor două comisii. Aceştia au criticat documentul şi au protestat. În timpul dezbaterilor senatorul AUR Sorin Mateescu declara că propunerea legislativă încalcă legea fundamentală.
„Legea nu trebuie să vină ca o îngrădire a drepturilor și libertăților. Atât timp cât avem pe lângă vaccin teste, da, testele ar trebui să fi suportate din bugetul de stat. Nu neapărat să ne împingă spre vaccinare pe toţi, pentru că este un act medical şi fiecare are manifest de voinţă dacă face vaccinul sau nu-l face”, Sorin Mateescu, senator.
Şi senatorii PSD care au participat doar online la dezbateri s-au opus propunerii legislative şi au votat împotrivă. Documentul intră la vot astăzi în şedinţa de plen şi merge apoi la Camera Deputaţilor, care este for decizional.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…