Din cuprinsul articolului
O dietă sănătoasă ar trebui să conțină toate grupele de alimente de care organismul are nevoie pentru a funcționa în mod optim și pentru a avea energie. Aceasta presupune consumul de carne, legume, verdețuri și cereale, inclusiv amarantul, o sămânță cu nutrienți multipli originară din Mexic.
Amarantul este de fapt considerat o pseudo-cereală. Cu toate acestea, poate fi folosit într-un mod similar cu cerealele și consumat sub formă de cereale integrale, sub formă de făină sau fulgi și poate fi preparat într-o mare varietate de rețete, cum ar fi salate, supe, tocănițe, pâine, deserturi.
Amarantul este un aliat alimentar perfect, deoarece versatilitatea sa nu este singurul său avantaj. Ca supliment alimentar, aceste semințe pot furniza vitaminele B, vitaminele C, K, D și minerale precum sodiul, fierul, potasiul, calciul, fosforul, zincul, cuprul și magneziul care favorizează funcționarea sistemului nervos central.
Această pseudo-cereală precolumbiană ar trebui consumată în forma sa naturală, neprocesată, pentru a profita la maximum de beneficiile sale. Datorită calităților sale, poate fi considerat un substitut al grâului și este perfect pentru persoanele cu boală celiacă, deoarece nu conține gluten.
Potrivit unui studiu publicat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), printre avantajele sale se numără următoarele:
Conține 16-18% de proteine, comparabil cu laptele și mai mare decât alte cereale precum grâul sau orezul. De asemenea, are toți aminoacizii esențiali, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani.
Oferă 6,7% fibre, favorizând digestia, reglând tranzitul intestinal și prevenind constipația.
Conține grăsimi nesaturate, acid folic și squalene, care ajută la reducerea colesterolului LDL („rău”) și la creșterea colesterolului HDL („bun”).
Este o sursă bună de calciu, fier, fosfor și magneziu, minerale esențiale pentru sănătatea oaselor și pentru prevenirea osteoporozei.
Proteinele sale, carbohidrații complecși și vitaminele B asigură o energie susținută și îmbunătățesc concentrarea și performanța intelectuală.
Conține antioxidanți precum vitamina E și seleniu, care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la prevenirea unor boli precum cancerul.
Conținutul său ridicat de fibre și proteine produce sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului și la reducerea aportului caloric.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…