Cereala care previne Alzheimerul, cancerul și elimină bolile digestive

Din cuprinsul articolului

Alimentația, deși sună puțin banal (pentru că a fost deja spus de atâtea ori), este indispensabilă pentru o sănătate bună. Ea este locul de unde organismul obține nutrienții de care are nevoie pentru funcțiile pe care le îndeplinește.

Cu toate acestea, zeci de oameni minimalizează importanța a ceea ce mănâncă zilnic, însă de aceasta depinde – în mare măsură – bunăstarea oamenilor, motiv pentru care se aude frecvent că apar boli precum diabetul, supraponderabilitatea, obezitatea și altele.

Astfel, există alimente care întăresc diferite sisteme, cum ar fi migdalele, care ajută creierul, sau ananasul, pentru a curăța organismul, sau laptele de canarine, care curăță organismul, sau mandarinele, portocalele și alimentele acide, care contribuie la întărirea sistemului imunitar, adică cel care este responsabil cu apărarea.

Pe de altă parte, există o cereală care contribuie la prevenirea bolilor cronice precum Alzheimer sau cancerul și, în plus, ajută la eliminarea bolilor digestive: este vorba de porumb.

Porumbul este o cereală care se cultivă în masă în diferite zone ale lumii unde clima este preponderent caldă. Are nevoie de „minimum 6-8 ore de lumină solară pe zi” pentru ca această cultură să crească și să se dezvolte cu succes.

Sursa foto: Unsplash

Proprietățile porumbului

Site-ul Cuerpo Mente enumeră proprietățile porumbului, printre care se remarcă următoarele:

  • Carbohidrați
  • Calorii
  • Grăsimi
  • Proteine
  • Acid folic (B9)
  • Potasiu
  • Fier
  • Magneziu
  • Zinc
  • Vitamina C
  • Vitamina B1 (tiamină)
  • Vitamina B3 (niacina)
  • Vitamina B5 (acid pantotenic)

Site-ul precizează că „consumul de porumb are o influență pozitivă asupra stării noastre de spirit, a concentrării, a memoriei și a somnului, datorită excelentei sale vitamine B1 (este unul dintre cele mai bogate alimente), B3 și acidului folic”.

În ceea ce privește aspectele specifice digestiei, porumbul „contribuie la îmbunătățirea sănătății intestinale și a compoziției microbiotei, ceea ce ajută la prevenirea bolilor cronice. De asemenea, vă ajută să rămâneți mai mult timp sătui între mese, ceea ce poate fi util atunci când urmați o dietă de control al greutății.

Ziarul El Español relatează că, potrivit Departamentului de Agricultură al SUA, porumbul este o sursă bogată de vitaminele A, B, E.

„Conținutul său ridicat de fibre alimentare este motivul pentru care joacă un rol important în prevenirea bolilor digestive, cum ar fi constipația. În plus, antioxidanții prezenți acționează și ca agenți anticancerigeni și previn boala Alzheimer”, mai spune EE.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

23 de secunde ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

31 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: