În fiecare an, în lume sunt diagnosticate aproximativ 330 de milioane de cazuri noi de boli cu transmitere sexuală.
Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente boli venerice în cazul căreia nici prezervativul nu oferă protecţie 100% ci doar 20%.
Boala este provocată de infecţia cu două virsuri herpetice: HSV1 ( în special cu acţiune bucală) şi HSV2 (care afectează mai ales zona genitală).
Odată infectat, organismul nu mai poate fi vindecat. Virusurile se pot transmite pe cale orală sau prin contact cutanat cu zonele genitale, declanşând în final herpes genital.
În primă fază, persoana infectată nu prezintă simptome clare, după care în zona genitală apare o inflamaţie, mâncărimi, vezicule în jurul sau pe organele genitale, care se sparg şi formează o crustă.
Până în prezent nu s-a descoperit niciun tratament care să ducă la vindecarea definitivă, ci doar la ameliorarea ei (pastile antivirale sau unguente care controlează frecvenţa şi intensitatea erupţiilor).
Un nou studiu însă oferă o speranţă celor infectaţi cu virusul. Cercetărorii au identificat o subcategorie de celule imunitare care suprimă focarele de infecţie cauzate de virusul hepesului de tip 2 (HSV2).
Descoperirea este un prim pas important în crearea unui vaccin care să prevină leziunile provocate de herpes în cazul persoanelor care au deja virusul.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…