Cercetătorii ruși au descoperit o metodă prin care ar putea să vindece cancerul de prostată

În anul 2012, circa 1,1 milioane de bărbaţi din întreaga lume au fost diagnosticaţi cu această cancer de prostată.

Oamenii de ştiinţă ruşi au identificat 11 compuşi care au potenţialul de a îmbunătăţi, în mod semnificativ, tratamentul destinat celor care suferă de cancer de prostată.  Noua descoperire urmează să fie folosită pentru a dezvolta medicamentaţie mult mai eficientă faţă de cea folosită în prezent în spitale.

În scopul detectării moleculelor care ar putea fi utilizate ca mijloc de distrugere a celulelor canceroase, experţi din cadrul mai multor instituţii de cercetare de pe teritoriul Rusiei au studiat marker-ul cunoscut sub denumirea de ,,antigenul specific prostatic”. La nivelul ţesuturilor canceroase, acesta este prezent într-o poporţie de 10 ori mai mare faţă de ţesuturile sănătoase. Mai mult decât atât, antigenul îi poate ajuta pe specialişti să detecteze tumorile secundare care ar putea fi localizate, în momentul în care sunt îndepărtate ţesuturile bolnave.

După ce au identificat antigenul, oamenii de ştiinţă au studiat acele molecule pe care le-ar fi putut ataşa de el: anticorpii (proteinele sintetizate de sistemul nostru imunitar), peptidele (susbtanţe chimice rezultate din desfacerea hidrolitică a proteinelor) şi liganzii (substanţe care au capacitatea de a activa nucleul unei molecule). Dintre toţi aceşti compuşi, lingazii s-au dovedit cei mai eficienţi în lupta împotriva celulelor canceroase.

Studiind, în paralel, rezultatele obţinute până acum în domeniul oncologic, cercetătorii ruşii au reuşit să scoată în evidenţă 11 compuşi identificaţi în structura ureei. Această substanţă, regăsită în compoziţia urinei, are rolul de a elimina substanţele nefolositoare ce conţin molecule de nitrogen. Ureea a fost studiată îndelung de către cercetători, deoarece modificându-i-se alcătuirea, ea poate fi folosită pentru a bloca replicarea celulelor canceroase.

În momentul de faţă, cei 11 compuşi sunt testaţi în cadrul unor studii preclinice. Nu se cunoaşte când liganzii vor fi folosiţi pentru tratarea propriu-zisă a cancerului de prostată, însă rezultatele obţinute până acum de cercetătorii ruşi sunt încurajatoare.

Recent Posts

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

18 minute ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

49 de minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

o oră ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

o oră ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

2 ore ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

2 ore ago

Citeste si: