Categories: Ştiri sănătate

Cercetătorii italieni au dat verdictul: acest aliment banal este bun pentru INIMĂ, are efectul unui bypass natural

Deseori blamate, întrucât fac parte din categoria carbohidraților, pastele sunt evitate de cei care țin la siluetă.

Cercetătorii italieni spun însă că un anume fel de paste sunt bune pentru sănătatea cardiovasculară și previn infarctul, consumate echilibrat.

Nu toate pastele intră în această categorie, ci doar cele bogate în fibre, preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct, potrivit netdoctor.co.uk.

Cercetătorii din Pisa au testat teoria de mai sus pe șoareci de laborator, hrănindu-i cu acest nou tip de paste, după care le-au indus stopul cardiac. Șoarecii care au mâncat paste de orz au supraviețuit în număr mai mare și au suferit mai puține leziuni ale inimii decât șoarecii din alt grup de teste, care fuseseră hrăniți cu paste normale. Profesorul Vincenzo Lionetti, care a condus cercetarea, a declarat:

”E prima oară când efectul unui by pass natural a fost susținut de alimentație. În acest caz, paste cu beta-glucan de orz. Este primul studiu care arată cum un consum de paste îmbogățite cu beta-glucan reduce mortalitatea și susține sănătatea inimii.”

Mai mult, crede că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical.

Totuși, să nu uităm că este un studiu singular, înainte de a ne repezi să dăm iama în paste. Plus că studiul a fost făcut pe șoareci, încă nu este sigur rezultatul în cazul oamenilor. Cele mai importante măsuri pentru sănătate vor rămâne mereu cele legate de cumpătare, mișcare zilnică și limitarea alimentelor, căutându-le mereu pe cele naturale, fără multe adaosuri.

Iar pastele rămân o alternativă sănătoasă, luând model însuși poporul italian, care consumă acest fel de mâncare zilnic, dar în porții mici și cât mai simplu preparate. Ideal, cu suc de roșii făcut în casă și verdeață.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

7 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

8 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: