Un nou studiu dă speranță miilor de femei susceptibile de cancer mamar și cancer ovarian. Cercetătorii australieni care au analizat țesutul predispus la cancer, au descoperit că o proteină care alimentează celulele pre-canceroase cauzează, de asemenea osteoporoză și poate fi suprimată cu ajutorul unui medicament banal împotriva osteoporozei.
„Suntem foarte încântați că e posibil să fi găsit calea către Sfântul Graal în cercetarea cancerului, creând o modalitate pentru prevenirea acestui tip de cancer, în cazul femeilor cu risc crescut,” a explicat Jane Visvader, unul dintre autorii studiului.
În cadrul studiului publicat în Nature Medicine, cercetătorii au folosit țesut mamar provenit de la șoareci de laborator și de la trei femei cu mutația genetică BRCA1 care crește riscul cancerului de sân agresiv.
Când medicamentul anti-osteoporoză denosumab a fost aplicat pe țesut, celulele canceroase au încetat să se înmulțească.
|Aproximativ una din 400 de femei care poartă gena BRCA1, medicamentul poate fi o alternativă la intervenția chirurgicală. Angelina Jolie nu a a avut această opțiune și s-a supus unei duble mastectomii (operație de extirpare a sânilor) și unei histerectomii (operație de extirpare a ovarelor) atunci când a aflat că are această mutație genetică.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…